«Κατέβασαν» την αφίσα του Ιησού με μακιγιάζ: Τους απειλούσαν με θάνατο – Τι απαντά το μπαρ (pic)

Η απόφαση μπαρ του Ναυπλίου να προσκαλέσει τον κόσμο σε «πάρτι βλασφημίας» την παραμονή των Χριστουγέννων μέσω μιας αφίσας που απεικόνιζε τον Ιησού Χριστό με μακιγιάζ και σκουλαρίκια, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Μετά τις απειλές που φέρεται να δέχτηκαν, οι διαχειριστές της σελίδας του μπαρ «Σκαντζόχοιρος» στο facebook αναγκάστηκαν να κατεβάσουν τη διαφήμιση για το event. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, δέχτηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που τους «απειλούσαν με λιντσάρισμα», ενώ άλλοι έφτασαν μέχρι τα σπίτια τους, όπως καταγγέλλουν, απειλώντας με λιντσάρισμα και θάνατο.

Το «πάρτι βλασφημίας» την παραμονή των Χριστουγέννων στο εν λόγω μπαρ, έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα, καθώς η προσβολή στα Θεία, παραμονή Χριστουγέννων, ξεπέρασε τα όρια. Στο Facebook το προσωπικό του μαγαζιού έγραψε χαρακτηριστικά: «Οι καλοί χριστιανοί που θίχτηκαν για το κραγιόν στον Ιησού, τηλεφωνούν και απειλούν ότι θα μας σκοτώσουν και θα μας κάψουν. Το λιντσάρισμα άλλωστε από χριστιανούς και νοικοκυραίους είναι πολύ της μόδας σε αυτή τη χώρα».

Η απάντηση του μπαρ:

«Για όσους θέλουν πραγματικά να ακούσουν την δική μας πλευρά, δεν θέλαμε ποτέ να πετύχουμε τίποτε από όλα αυτά. Το event κατέβηκε, δεν περιμέναμε ποτέ οτι θα έφτανε κάποιος στο σημείο να έρθει σπίτια μας για να μας κάνει κακό. Η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν προϊόν δικό μας μιας και μπορεί να την βρει ο καθένας με ένα απλό search στο google και βρέθηκε ακριβώς όπως την ανεβάσαμε. Όσοι μας ξέρουν, γνωρίζουν ότι ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε είναι αφενός η queer πλευρα του μαγαζιού και αφετέρου η χριστιανική αποδοχή όλων μας. Καλή χρονιά.

Σε ότι αφορά τη λέξη Queer, πρόκειται έναν όρο ομπρέλα, που αφορά τις έμφυλες μειονότητες, που δεν ανήκουν στην κατηγορία των ετεροφυλόφιλων και των cisgender και προσδιορίζει έτσι τα gay άτομα. Άνθρωποι που δεν αποδέχονται τις «παραδοσιακές έννοιες φύλων», και χωρίς να θέλουν να προσδιοριστούν ως ΛΟΑΤ πολλές φορές αυτοπροσδιορίζονται ως queer. Ο εν λόγω όρος χρησιμοποιείται ενίοτε ώστε να περιγράψει και κάποια ταυτότητα ή κάποια μη κανονιστική πεποίθηση».

-Ad-