Κάθειρξη 7 ετών σε 75χρονo για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης ανιψιάς του

Σε 7ετή κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 75χρονος ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, με θύμα την εξ αγχιστείας ανιψιά του.

Το Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη, έκρινε ότι έκανε την ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του Εφετείου με περιοριστικούς όρους και μεταξύ άλλων να μην προσεγγίζει την παθούσα.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται τον Ιούνιο του 2022, όταν η 14χρονη (σήμερα) εκμυστηρεύτηκε στη δασκάλα της όσα βίωνε. Σύμφωνα με την κατάθεσή της στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία παιδοψυχολόγου, οι καταγγελλόμενες πράξεις συνέβαιναν επί τουλάχιστον 2 χρόνια, τόσο στο σπίτι του ηλικιωμένου όσο και σε αποθήκη που διατηρούσε στη Θεσσαλονίκη.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας, η εκπαιδευτικός ανέφερε ότι η ανήλικη αποφάσισε να μιλήσει την τελευταία εβδομάδα της σχολικής χρονιάς, μετά από μάθημα για την ανθρώπινη αναπαραγωγή. «Εκείνη την ημέρα θεώρησα σωστό να πω στα παιδιά ότι το σώμα μας είναι ιερό κι ότι δεν αφήνουμε κανέναν να μας ακουμπάει, να μας φέρει σε δύσκολη θέση, κι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να βρουν θάρρος να το πουν στους γονείς ή στους δασκάλους τους». Όπως εξήγησε, μέσω συμμαθητριών της στις οποίες είχε «ανοιχτεί», η ανήλικη βρήκε το κουράγιο και της μίλησε, οπότε απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο ηλικιωμένος αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η καταγγελία είναι ψευδής και έγινε με στόχο να τον βλάψουν, υποδεικνύοντας ως εμπνευστές συγκεκριμένα πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης. Ο ίδιος είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του στην ανακρίτρια αλλά αφέθηκε ελεύθερος αργότερα με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».