Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι ώρες & μέρες – Το σχέδιο που εξετάζεται

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορονοιού με την Κυβέρνηση να βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόφαση να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων το Μεγάλο Σάββατο και ανήμερα του Πάσχα, εάν παρουσιαστούν φαινόμενα απειθαρχίας.

Έτσι καθίσταται επιβεβλημένη η απαγόρευση των συναθροίσεων, γεγονός που υπογράμμισε για άλλη μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι δεν προβλέπονται μετακινήσεις για επισκέψεις σε φίλους, γείτονες και συγγενείς.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία των IX αυτοκινήτων το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το σενάριο αυστηροποίησης των μέτρων για την απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων, από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, «φαίνεται να κερδίζει έδαφος, δεδομένου ότι πρόκειται για εισήγηση που δεν προσκρούει στην πρωθυπουργική κατεύθυνση για ισορροπημένα μέτρα.

Στελέχη της κυβέρνησης ανησυχούν μήπως μετακινήσεις πολιτών το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, μπορεί να δημιουργήσουν νέες εστίες εξάπλωσης του ιού.

Στην κυβέρνηση κατανοούν πλήρως την κόπωση του κόσμου, μετά έναν μήνα καραντίνας. Ωστόσο, εάν τελικά ληφθεί και αυτό το μέτρο, θα είναι μια απόφαση ανάγκης, για το καλό του συνόλου.