Καθολικό lockdown στην Αττική: Πόσο πιθανό είναι

Προειδοποίηση ότι ο κεντρικός τομέας της Αθήνας παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα, καθώς εντοπίζεται μεγάλος αριθμός ενεργών κρουσμάτων, απηύθυνε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν αποκλείεται να ληφθούν νέα μέτρα σε περίπτωση που η κάλυψη των ΜΕΘ φθάσει στο 80%.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο Νίκος Σύψας τόνισε ότι ο κεντρικός τομέας Αθήνας βρίσκεται επιδημιολογικά στο «πορτοκαλί», άλλα πλησιάζει στο «κόκκινο».

Πιθανώς νέα μέτρα, δηλαδή σκληρό lockdown

«Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί ο κεντρικός τομέας Αθήνας, με μεγάλο αριθμό ενεργών κρουσμάτων 800 περίπου, μεγάλη αυξητική τάση και η κάλυψη των ΜΕΘ υπερβαίνει το 60%. Αυτό είναι το μεγάλο μας άγχος. Αν δούμε ότι η κάλυψη των ΜΕΘ φτάσει το 80% στην περιοχή Αττικής, κυρίως στην περιοχή του κεντρικού τομέα, τότε θα παρέμβει η επιτροπή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές στην Αττική εντοπίζονται τα 271 κρούσματα

«Πρωταθλήτρια» στα κρούσματα κορονοϊού παραμένει η Αττική, καθώς στο λεκανοπέδιο καταγράφηκαν 271 από τα συνολικά 671 κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για σήμερα, Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου.

Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών καταγράφει 62 κρούσματα και ακολουθούν ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 46 και η Ανατολική Αττική με 44 κρούσματα. Ο Πειραιάς μετρά 36 κρούσματα, ο Δυτικός Τομέας Αθηνών 32, η Δυτική Αττική 30 και ο Νότιος Τομέας Αθηνών 21. Επίσης, τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν 6 κρούσματα.