Κάτι κινείται στη Δεξιά Πολυκατοικία

Η ανακοίνωση του Γιώργου Τράγκα για κάθοδο στις εκλογές και η σύμπραξη Φαήλου Κρανιδιώτη – Θάνου Τζήμερου ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά στον δεξιότερα της ΝΔ πολιτικό χώρο.

Ο “Πατριωτικός Χώρος”, που παραδοσιακά συγκεντρώνει στην Ελλάδα ποσοστά της τάξης 6 με 8 μονάδων, μένει πολιτικα ακάλυπτος.

Η αλήθεια είναι ότι οι επόμενες εκλογές αποτελούν κατάσταση “ή τώρα ή ποτέ” για τους παράγοντες της Δεξιάς, αφού:

1. Είναι λογικό να υπάρχει φθορά στη ΝΔ από τη διακυβέρνηση. Ιδίως στα δεξιότερα κομμάτια της καταγράφεται δυσφορία από τα συνεχή ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το κέντρο. Η “Δεξιά συνιστώσα” του κόμματος αισθάνεται προδομένη από την κυβέρνηση τόσο για την συμπεριφορά της έναντι της Τουρκίας όσο και για τη “Συμφωνία των Πρεσπών” αλλά και για την συχνή απουσία “Δεξιών πολιτικών” τις οποίες φυσικά δεν μπορούν να ασκήσουν οι προερχόμενοι απο το Ποτάμι και το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ, όπως λένε χαρακτηριστικά. Η κατάσταση αυτή μοιραία οδηγεί σε διαρροές.
2. Η Χρυσή Αυγή είναι στη φυλακή.
3. Ο Καρατζαφέρης είναι στη σύνταξη.
4. Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν αποτελεί πλέον το νέο και έχει κι αυτός τη φθορά του.
5. Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με Απλή Αναλογική με την οποία μπαίνει στη Βουλή όποιος συγκεντρώσει μόλις 2% πανελλαδικά.

Άρα στο χώρο καταγράφεται κενό. Το οποίο πολλοί θα προσπαθήσουν να καλύψουν. Τη Δευτέρα ο Φαήλος Κρανιδιώτης, που μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία ίδρυσε τη Νέα Δεξιά, ανακοίνωσε ότι στις επόμενες εκλογές θα κατεβεί σε ενιαίους συνδυασμούς με τη “Δημιουργία Ξανά” του Θάνου Τζήμερου. Οι δυο τους κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία στην οποία τονίζουν ότι η πολιτική στην Ελλάδα απαιτεί κοινή λογική.

«Είμαστε φορείς ενός μοντέρνου πατριωτισμού. Θέλουμε η χώρα μας να μεγαλουργήσει στον διεθνή στίβο, παράγοντας προϊόντα, υπηρεσίες, τεχνολογία, πολιτισμό και αξιοπρέπεια» τόνισε ο κ. Τζήμερος, επισημαίνοντας ότι «αυτά που προτείνουμε είναι αυτά που βοήθησαν κράτη που ξεκίνησαν από συνθήκες πολύ χειρότερες από εμάς να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν. Πρόκειται για άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις που όμως προϋποθέτουν μεταρρύθμιση εκ βάθρων του σοβιετικού μοντέλου υπερρύθμισης και υπερφορολόγησης που καταδυναστεύει την ιδιωτική οικονομία».

Ο κ. Κρανιδιώτης σημείωσε ότι απευθύνονται στους πολίτες όλου του πολιτικού φάσματος, «που προσεγγίζουν τα προβλήματα με εργαλεία τον κοινό νου, τη λογική, τον πατριωτισμό και την πίστη στον κοινοβουλευτισμό με όλα τα “κουσούρια” του».

Ο παράγοντας Τράγκας

Έκπληξη για το χώρο αποτέλεσε η ανακοίνωση του γνωστού Δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα ότι θα κατεβεί στις εκλογές, επικεφαλής νέου σχηματισμού με το όνομα Ελεύθεροι Πολίτες.

Ο ίδιος έχει το πλεονέκτημα της αναγνωρισιμότητας ενώ οι θέσεις του, που συχνά ακροβατούν ανάμεσα στο Λαϊκισμό και την ψεκασμένη συνομωσιολογία βρίσκουν ανταπόκριση σε ένα κομμάτι του πολιτικού περιθωρίου. Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του για τον Κορονοϊό και το εμβόλιο έγιναν αποδεκτές με ενθουσιασμό από άτομα του χώρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κάθοδος του θα οριστικοποιηθεί μόλις κλείσει μία συμφωνία με γνωστό επιχειρηματία.