Κατηγορώ, για τον πρωθυπουργό της Νοβάρτις

Ο Γιάννης Μαντζουράνης απευθύνει δριμύ κατηγορώ στον «πρωθυπουργό της Νοβάρτις» μέσα από 6 λόγους που «αποκαλύπτουν την αλήθεια για το σκάνδαλο».

1. Το αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, που αποτελείται από 5 ανώτατους δικαστές, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία: Η σκευωρία που τόσα χρόνια επικαλείται η προπαγάνδα του Κ. Μητσοτάκη, δεν υπάρχει. Εισαγγελείς, δημοσιογράφοι και ο πρώην υπουργός Παπαγγελόπουλους είναι αθώοι ως προς όλες τις κατηγορίες που αφορούσαν στην υπόθεση Νοβάρτις, ενώ οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι απολύτως αξιόπιστοι.

2. Τι σημαίνει αυτό;

Το σκάνδαλο στην Ελλάδα, για το οποίο η Νοβάρτις πλήρωσε με εξωδικαστικό συμβιβασμό εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και ευρώ στη Γαλλία είναι υπαρκτό. Και όσα ακούστηκαν τα τελευταία χρόνια για σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατασκευές και μυθεύματα. Αφενός για ξεπλυθούν τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. Και αφετέρου για να πληγούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κ. Μητσοτάκη, να φιμωθεί η ερευνητική δημοσιογραφία και να μην τολμήσει κανένας εισαγγελέας και ανακριτής στο μέλλον να ελέγξει υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του καθεστώτος, τους γνωστούς «ανέγγιχτους».

3. Πρόκειται για μια ιστορία καθεστωτικού τρόμου που αρμόζει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Πολιτικοί συκοφαντήθηκαν με τον πιο χυδαίο τρόπο. Εισαγγελείς, όπως η Ε. Τουλουπάκη, ο Χ. Τζούρας και ο Δ. Μανώλης, σταυρώθηκαν, επειδή προσπάθησαν ευσυνείδητα να εκπληρώσουν το καθήκον τους. Αξιόπιστοι προστατευόμενοι μάρτυρες ταυτίστηκαν με τους κουκουλοφόρους της κατοχής. Και δημοσιογράφοι, όπως ο Κώστας Βαξεβάνης, η Γιάννα Παπαδάκου, ο Γιάννης Φιλιππάκης και ο Αλέξανδρος Ζάρκας, φορτώθηκαν με κακουργηματικές κατηγορίες και απειλήθηκαν με πολύχρονη κάθειρξη.

4. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικά ένοχος

Ηθικός αυτουργός και οργανωτής αυτής της ζοφερής επίθεσης στη Δικαιοσύνη, την αλήθεια, την ελευθερία και τη ζωή των αθώων. Δίκασε, καταδίκασε, καρατόμησε ηθικά και επέβαλε ποινές από το βήμα της Βουλής. Εξευτέλισε τη Δικαιοσύνη παριστάνοντας ο ίδιος τον δικαστή και τον δήμιο. Εξευτέλισε τη Δημοκρατία, που προβλέπει τη διάκριση των εξουσιών. Εξευτέλισε και το θεσμό του πρωθυπουργού, εκπίπτοντας σε κοινό συκοφάντη και μηχανορράφο.

5. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι δυο φορές ένοχος

Γιατί και μετά την έκδοση του αμετάκλητου βουλεύματος εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής αμετανόητος. Πρωθυπουργός της Νοβάρτις και της διαπλοκής και όχι της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ενορχήστρωσε επίθεση εναντίον των ανώτατων δικαστών που κατέληξαν σε ένα βούλευμα με κριτήριο την αλήθεια και όχι τα ερεβώδη σχέδιά του. Και βέβαια δεν είχε το θάρρος να ζητήσει μια συγγνώμη από τους αθώους που επιχείρησε να οδηγήσει στο ικρίωμα.

6. Ένας πρωθυπουργός που αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη, τους πολιτικούς αντιπάλους του, την “ενοχλητική” δημοσιογραφία, με όρους μαφίας, είναι “βόμβα” στα θεμέλια της δημοκρατίας, της ομαλότητας, της ζωής και της ασφάλειας όλων μας. Μια βόμβα, που ήρθε η ώρα ο δημοκρατικός λαός να απενεργοποιήσει.