Κατήγγειλε την κακοποίηση ζώων στην γειτονιά του και έκτοτε ζει υπό καθεστώς εκφοβισμού

Μία σειρά από γεγονότα και βίντεο ντοκουμέντα αποκαλύπτουν το μέγεθος του εκφοβισμού που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια ένας 53χρονος από τη Ναύπακτο μαζί με την οικογένεια του.

Φασαρίες με μηχανές, απειλές έξω από το σπίτι του, ύβρεις, ακόμα και ρίψη μολότοφ στο παράθυρο του υπνοδωματίου που κοιμάται η μητέρα του. Ο άνδρας αυτός που μιλάει αποκλειστικά στην κάμερα του LIVE NEWS και την Ελένη Ασημακοπούλου φοβάται πια για τη ζωή του.

«Εδώ μιλάμε για μία συνεχόμενη εμπόλεμη κατάσταση, εγώ το βράδυ δεν κοιμάμαι», είπε ο 53χρονος.

Τα βίντεο ντοκουμέντα που παρουσιάζει το LIVE NEWS δείχνουν το πώς άρχισαν όλα. 24 Μαΐου του 2018 δύο νεαρά παιδιά βρίσκονται έξω από το σπίτι του 53χρονου. Φαίνεται να κοιτάνε αριστερά και δεξιά για τυχόν περαστικούς. Ο δράστης με την μπλε μπλούζα πλησιάζει σιγά –σιγά το πεζοδρόμιο και ξαφνικά κλωτσάει μία αδέσποτη γατούλα.

Το βάζουν στα πόδια. Νομίζουν πως την έχουν γλιτώσει.

«Έξι χρόνια πριν έχει ξεκινήσει αυτή η ιστορία και περιπέτεια μεγάλη για εμένα, το 2018 τον Μάιο μπροστά στο σπίτι μου ένα νεαρό παιδί κλώτσησε μία γατούλα», είπε ο καταγγέλλων.

Ο άνδρας είδε το περιστατικό και το κατήγγειλε στην αστυνομία. Δεν γνώριζε ποια είναι τα δύο παιδιά, μέχρι που το ίδιο περιστατικό επαναλήφθηκε.

«Θεώρησα ότι ήταν μία απερισκεψία της στιγμής. Δυστυχώς μετά από δύο μήνες το ίδιο περιστατικό επαναλήφθηκε μπροστά στο σπίτι μου με μία κλωτσιά σε άλλη γάτα της περιοχής. Μία εικόνα την οποία δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Να βλέπεις ένα ζώο να το κλωτσάει κάποιος σαν μπάλα ποδοσφαίρου».

Στις 12 Ιουλίου πάλι οι ίδιοι, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα φαίνεται να κυνηγάνε μία γάτα έξω από το σπίτι του.

«Είναι μία συμμορία γνωστή στην αστυνομία Ναυπάκτου, μάλιστα έχουν πει ότι έχουν κάνει και χειρότερα», είπε ο 53χρονος.

Όταν έγινε το δικαστήριο για αυτά τα δύο περιστατικά και ο πατέρας του ανήλικου δράστη καταδικάστηκε για παραμέληση εποπτείας, εκεί σύμφωνα με τον 53χρονο άρχισαν και οι απειλές έξω από το σπίτι του.

«Νυχτερινές ώρες να περνάει ο αδελφός του, ο ίδιος, να με απειλούν. Δεν τους νοιάζει τίποτα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και να μένουν ατιμώρητοι».

Δύο δράστες βρίσκονται ξημερώματα έξω από το σπίτι του 53χρονου. Ο ένας στέκεται φορώντας κουκούλα και προσπαθεί κάτι να ανάψει.

Τα καταφέρνει και αρχίζει να τρέχει. Είναι μία μολότοφ. Παίρνει φόρα και τη ρίχνει στο υπνοδωμάτιο που κοιμάται η μητέρα του 53χρονου.

«Στις 2 Μαΐου του ’22 ξημερώματα 5 παρά δέκα εκτόξευσαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υπνοδωμάτιο που κοιμόταν η μητέρα μου, διαλύθηκε το τζάμι, ραγίσανε τα πλακάκια, ο τοίχος εκδορές».

Όλα τα παραπάνω περιστατικά έχουν καταγραφεί από της αστυνομία Ναύπακτου με τον 53χρονο να νιώθει πως απειλείται διαρκώς με κάθε τρόπο.

«Με ασφάλεια και ελευθερία δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στην πόλη μου. Φοβάμαι μην μου συμβεί το οτιδήποτε», είπε ο 53χρονος στο Live News.