Κατρίνης: Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός πέφτει, στην Ελλάδα ανεβαίνει

Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς ευρωεκλογές, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Αναφορικά με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος: τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή, το αφήγημα της κυβέρνησης ήταν ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, αποδεικνύουν ότι αυτό δεν ισχύει. Ενώ ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη πέφτει, στην Ελλάδα ανεβαίνει και την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Η ακρίβεια εδώ και τρία χρόνια έχει μετατραπεί σε αισχροκέρδεια, με τις αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής να ξεπερνούν το 30%. Η κυβέρνηση αδράνησε και καθυστέρησε», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρίνης

Αναφερόμενος στους στόχους του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ έχει αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά, με νέα και έμπειρα στελέχη. Δεν διαμορφώσαμε το ευρωψηφοδέλτιό μας με τη λογική του lifestyle και δεν επιλέξαμε στελέχη που επιδιώκουν να μεταφράσουν σε πολιτική ισχύ την εφήμερη δημοσιότητά τους.

Και προφανώς δεν θέλαμε να εμπλέξουμε κρίσιμα εθνικά ζητήματα σε μικροκομματική στρατηγική, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία με την υποψηφιότητα του κ. Μπελέρη, καθώς με τη συγκεκριμένη επιλογή χάνεται η αξία μιας εθνικής προσπάθειας που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου και την καταπάτηση των αρχών του από την Αλβανία.

Κράτος δικαίου, στο οποίο η κυβέρνηση δεν έχει και τις καλύτερες επιδόσεις, όπως ομολογούν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αφού όλοι αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά στην εφαρμογή των κανόνων του κράτους δικαίου στη χώρα μας.

Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει συνειδητά να πολιτικοποιήσει τις ευρωεκλογές, να βάλει στην ατζέντα του διαλόγου ζητήματα που αφορούν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την πρόταση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Αυτός είναι ο χαρακτήρας του ευρωψηφοδελτίου μας, με στόχο τη συμμετοχή νέων ανθρώπων.