Κατρούγκαλος για ψήφο αποδήμων «Η ΝΔ θέλει να αλλοιώσει το εκλογικό σώμα»

Κατρούγκαλος – : Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σχετικά με την ψήφο των αποδήμων δήλωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ αλλοιώνει τα πραγματικά δεδομένα του εκλογικού σώματος.

Κατρούγκαλος – Ψήφος αποδήμων: «Η κυβέρνηση ξεκίνησε την όλη συζήτηση με ένα ουσιαστικά fake news, ότι μιλάμε για την ψήφο 300.000-350.000 ανθρώπων, αυτή ήταν η επίσημη ανακοίνωση. Το 2007 είχε ξεκινήσει μία δίκη στο Στρασβούργο ακριβώς για αυτό το θέμα, για την ψήφο των αποδήμων, είχαν προσφύγει δύο Έλληνες του εξωτερικού και είχαν πει γιατί η Ελλάδα δεν ρυθμίζει το ζήτημα;

Τότε η κυβέρνηση ήταν κυβέρνηση ΝΔ, κυβέρνηση Καραμανλή, έκανε ένα υπόμνημα λοιπόν στο δικαστήριο που υπολόγιζε τότε, πριν από την κρίση σας θυμίζω το 2007, σε 3.700.000 τις ψήφους των Ελλήνων του εξωτερικού, άρα, από αυτό προκύπτει ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε μία συζήτηση αλλοιώνοντας τα πραγματικά δεδομένα του θέματος, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι είναι άλλο πράγμα να έχουμε μία προσθήκη άλλου ενός εκλογικού σώματος που προφανώς δεν έχει τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά.

Αυτή ήταν η επιχειρηματολογία της ΝΔ για να δείξει πόσο δύσκολη ήταν η ρύθμιση του θέματος από τότε και ξαναλέω ότι αυτό που θα πρέπει ο καθένας να συνειδητοποιήσει είναι πόσο εύκολα χρησιμοποιεί και αλλοιώνει την πραγματικότητα η ΝΔ, ακριβώς γιατί βασική της πρόθεση είναι να αλλοιώσει το εκλογικό σώμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Σχολιάζοντας την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και συγκεκριμένα στις σχέσεις με την Τουρκία, ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε στη συνέντευξη του στο «ΘΕΜΑ 104,6» πως «θα είμαστε οι πρώτοι που θα υποστούμε όποια εξέλιξη δυσμενή στο μέτωπο και καταρχήν αναφέρομαι σε πιθανή έκρηξη των προσφυγικών ροών, για το λόγο αυτό μία από τις κριτικές που έχουμε ασκήσει τον τελευταίο καιρό στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, είναι ότι μία πολύ σημαντική διπλωματική επιτυχία που είχε η χώρα την προηγούμενη περίοδο, δηλαδή την απόφαση για κυρώσεις, τον Ιούνιο ναι, δηλαδή στο τελευταίο συμβούλιο στο οποίο συμμετείχε ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, αυτή δεν αξιοποιήθηκε όπως θα έπρεπε».