Κατσέλη: Δεν βοηθούν τα μέτρα ανά 15 ημέρες – Προβληματική η επιλογή των ΚΑΔ

Στα θέματα της οικονομίας και τα μέτρα της κυβέρνησης αναφέρθηκε η πρώην υπουργός και ομότιμη καθηγήτρια Οικονομικών του ΕΚΠΑ Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Κατά την εκτίμησή της, χρειάζονται άμεσα μέτρα και ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έτσι ώστε να μπορεί να αναταχθεί η οικονομία.

«Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα διαχειριστούμε την κρίση και τα μέτρα πολιτικής που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Κομβικά σημεία είναι πρώτον, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πλαίσιο ενός μεσοπροθεσμου προγράμματος και δεύτερον τα άμεσα μέτρα και πώς αυτά θα χρηματοδοτηθούν.

Οι πολιτικές που αλλάζουν κάθε 15 ημέρες δεν βοηθούν. Θα ήταν καλύτερο να εκπονηθεί τάχιστα ένα συνολικό πρόγραμμα με αναθεώρηση του προϋπολογισμού, το οποίο θα φέρει τη χώρα μέχρι το Δεκέμβριο.

Όλη η οικονομία έχει παγώσει και η επιλογή των ΚΑΔ είναι προβληματική. Είναι καλύτερα να υπάρξουν εμπροσθοβαρή μέτρα, από τα οποία άλλα θα είναι άμεσα και άλλα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου η κ. Κατσέλη ανέφερε «αποτίνω φόρο τιμής σε έναν μεγάλο πατριώτη και αγωνιστή, μια σημαντική προσωπικότητα του τόπου μας. Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να είμαστε όλοι εκεί για να τον τιμήσουμε όπως πρέπει».

-Ad-