Καβάλα: Χτύπησαν 7χρονο κορίτσι σε σχολείο – Ξεσπά η γιαγιά

Ακόμα σοκάρει ο ξυλοδαρμός του 8χρονου μαθητή σε Δημοτικό της Καβάλας, ενώ σήμερα Πέμπτη, νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο πατέρας του παιδιού, Τάσος Αντωνιάδης ανέφερε ότι η διευθύντρια ζήτησε από το παιδί να φέρει μάρτυρες και πως «δεν θεώρησε καλό να μας ενημερώσει, ούτε να μας καλέσει να το πάρουμε».

Και συμπλήρωσε: «Από ό,τι έχω καταλάβει, στο συγκεκριμένο σχολείο θέλουν να κρατήσουν όλα τα συμβάντα, για να μην βγει κακό όνομα. Έχω λάβει πολλά μηνύματα στο messenger από γονείς που μου λένε ότι γίνονται συνεχώς πράγματα», αλλά καλύπτονται.

Σύμφωνα με τον πατέρα του μικρού το ένα από τα δύο παιδιά ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, ενώ συνεχίζει να ισχύει η μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε στην Ασφάλεια Καβάλας.

Ο 8χρονος θα παραμείνει στο 16ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, καθώς ο πατέρας του δεν επιθυμεί να τον μεταφέρει σε κάποιο άλλο σχολικό κτίριο. Μάλιστα, με τον κ. Αντωνιάδη επικοινώνησε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία φέρεται να του μετέφερε -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- ότι θα επισπεύσει τη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μετά τα απανωτά περιστατικά.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Center TV, λίγες ώρες μετά έρχεται ακόμη ένας ακόμη ξυλοδαρμός για να ταράξει τα νερά. Όπως καταγγέλλει μια γιαγιά μαθήτριας 2ας Δημοτικού, το πρώτο περιστατικό έγινε πριν από περίπου δύο μήνες.

«Η εγγονή μου προσπάθησε να προστατεύσει συμμαθητή της και τη χτύπησαν», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η γιαγιά της 7 ετών κοπέλας. Μάλιστα, απευθύνθηκε στη διευθύντρια και η ίδια της ζήτησε να φέρει μάρτυρες. Επίσης, σημείωσε ότι «την έχουν χτυπήσει δύο-τρεις φορές, μπορεί και παραπάνω, αλλά το παιδί δεν μιλάει».

Σύμφωνα με την καταγγελία της γιαγιάς, «την περασμένη εβδομάδα το χτύπησαν, το κλότσησαν, έγινε μεγάλη μελανιά κοντά στα πλευρά, αλλά δεν είπα τίποτα, γιατί δεν δίνουν σημασία. Η διευθύντρια θέλει αφορμές, δικαιολογίες, μάρτυρες… Εγώ σε αυτά τα παιδιά τι μπορώ να κάνω; Αν αρχίζουν από την Α’ τη Β’ και τη Γ’ τάξη (Δημοτικού) να βαράνε έτσι, όταν πάνε Γυμνάσιο τι θα κάνουν; Θα βγάζουν μαχαίρια;».

Τέλος, επισήμανε πως σε περίπτωση που χτυπήσουν ξανά την 7χρονη, «θα πάει πιο μακριά η βαλίτσα. Δεν γίνεται άλλο. Πιάνεις για παράδειγμα τους γονείς και τους λες για παράδειγμα “ο γιος σου αυτό κι αυτό”». Και για το περιστατικό με τον 8χρονο διερωτήθηκε: «Αν τα εκτάκια δεν έμπαιναν στη μέση να τα χωρίσουν, τι θα γινόταν;».