ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Απαντήσεις Τσίπρα προς όλους

Στην αμηχανία και την ενόχληση που εκδήλωσε η τάση της “Ομπρέλας” σε σχέση με τις επιλογές του για τα εκτελεστικά όργανα του κόμματος απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Είναι ενδεικτικό πως παρά το γεγονός ότι η υποψήφια γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου προέρχεται από την “Ομπρέλα” κάποιοι από την συγκεκριμένη τάση της μειοψηφίας δήλωσαν ότι δεν θα την υπερψηφίσουν εκφράζοντας τη διαφωνία τους συνολικά για τις προεδρικές επιλογές. Επιπλέον ο Θοδωρής Δρίτσας λέγοντας πως οι προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι συνθετικές πρότεινε άλλες τέσσερις υποψηφιότητες -εκτός πρότασης- από τη μειοψηφία των Μιχάλη Σαμπατακάκη, Νίκου Φίλη, Πάνου Λάμπρου και Αννέτας Καββαδία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε στις επικρίσεις λέγοντας ότι “έκανα μία πρόταση χωρίς να υπολογίζω τις τάσεις”, ενώ φέρεται να είπε πως αντί να βλέπει χαρούμενα πρόσωπα βλέπει θλιμμένα πρόσωπα να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στον Παύλο Πολάκη που είπε ότι η Ρ. Σβίγκου δεν τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης για να σχολιάσει πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δεν είναι ο μοναδικός αυθεντικός εκφραστής των 172.000 μελών του κόμματος.