Κέα: Βυθίζεται το φορτηγό πλοίο έξω από το λιμάνι του νησιού

Βυθίζεται το δουλεμπορικό πλοίο το οποίο προσάραξε στο λιμάνι της Τζιας πριν ακριβώς ένα μήνα, τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου.

Το συγκεκριμένο φορτηγό πλοίο το οποίο μετέφερε 193 παράνομους μετανάστες προσάραξε στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα της Κέας, κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Βυθίζεται το φορτηγό πλοίο έξω από το λιμάνι του νησιού

Οι μετανάστες απομακρύνθηκαν από το νησί των Κυκλάδων σε χρόνο ρεκόρ, μιας και η διαχείριση του έκτακτου συμβάντος έγινε με υποδειγματικό τρόπο και διευθετήθηκε με διαδικασίες εξπρές.

Ωστόσο, δε συνέβη το ίδιο με την υπόθεση απομάκρυνσης του δουλεμπορικού πλοίου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ήδη έχει βυθιστεί, καθώς βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Λίγα 24ωρα μετά το ναυτικό ατύχημα, πάρθηκαν μέτρα για την αποφυγή φαινομένων θαλάσσιας ρύπανσης, όμως, δε δρομολογήθηκε ολοκληρωμένη διαδικασία αποκόλλησης του πλοίου, γεγονός το οποίο προκαλεί πολλά ερωτηματικά, μιας και το χρονικό διάστημα του ενός μηνά ήταν αρκετά μεγάλο για την ανάληψη των απαραίτητων και προβλεπόμενων πρωτοβουλιών.

Έτσι, η αρχική μορφή προσάραξης και ημιβύθισης επιδεινώθηκε και εξελίχθηκε σε κανονικό ναυάγιο, αφού το πλοίο, με την πάροδο του χρόνου πήρε πολύ μεγαλύτερη κλίση λόγω της εισροής υδάτων και από τη Μ. Τετάρτη παρουσιάζει την εικόνα που αποτυπώνεται στην αρχική φωτογραφία του ρεπορτάζ.

Η τοπική κοινωνία και οι αρχές του νησιού είναι αναστατωμένες από την απροσδόκητα αρνητική τροπή που πήρε η υπόθεση και κατηγορούν για ολιγωρία τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μετά τα τελευταία γεγονότα, η διαχείριση της υπόθεσης γίνεται πολύ πιο σύνθετη και δύσκολη, καθώς θα πρέπει να κινηθεί διαδικασίας ναυαγιαίρεσης για την απομάκρυνση του πλοίου.

Πηγή: cyclades24.gr

-Ad-