Κεχαγιά: Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε να φύγει κανείς

Για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε να φύγει κανείς. Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουμε όλοι μαζί, να γίνει εποικοδομητικός και ουσιαστικός διάλογος και να δείξουμε στην κοινωνία ότι εμείς είμαστε η αξιόπιστη δύναμη, η οποία μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να οδηγήσει στην αλλαγή και στην ανατροπή της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη. Αυτό προφανώς είναι και μια επίπονη διαδικασία».

Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξη της στην ERTnews ερωτηθείσα για την εικόνα εσωστρέφειας στο κόμμα. Ανέφερε ότι στις συνεδριάσεις της ΠΓ και της ΚΕ, 4 και 7 Ιουλίου αντιστοίχως, θα γίνει διεξοδική συζήτηση. «Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι ενδεχομένως απογοητεύουμε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που μας ψήφισε και πιστεύει σε μας και ενδεχομένως να φέρνουμε σε κατάσταση δισταγμού ένα άλλο πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που μας παρακολουθεί και θα ήθελε να έρθει σε μας. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν άμεσα στα όργανα την ερχόμενη Πέμπτη, στην Πολιτική Γραμματεία να επιλυθούν, έχουμε και την Κεντρική Επιτροπή και να προχωρήσουμε όλοι μαζί».

Σχετικά με την επιστολή των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως «η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι η επιστολή των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό που ξεκαθαρίζεται και έχουν βγει και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν το συγκεκριμένο και έχουν την ίδια άποψη». Μεταξύ άλλων είπε ότι ο κ. Κασσελάκης «έχει διευκρινίσει ότι φυσικά και δεν αναφερόταν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» και πως «η συζήτηση για τα μαύρα άνοιξε, επειδή ακριβώς τα οικονομικά μας ήρθαν σε τέτοιο σημείο, όχι απλώς οριακό, όπως έλεγα εγώ μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, στο σημείο μηδέν». «Ήθελε να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί σε ό, τι αφορά στα οικονομικά του κόμματος ο Στέφανος Κασελάκης, λέγοντας ότι δεν μπορεί να σωθεί οικονομικά το κόμμα με αυτή την πρακτική, με το να πάρουμε μαύρα ή να δεχθούμε μαύρες σακούλες. Αυτό δεν σημαίνει ότι περιέγραψε μια προτεραία κατάσταση στο κόμμα», πρόσθεσε. Ανέφερε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «κατά καιρούς έχουν υπάρξει καταγγελίες για άλλα κόμματα ή ακόμη και ομολογίες – αποκαλύψεις για εισδοχή μαύρου χρήματος σε κομματικά ταμεία».

Η κ. Κεχαγιά υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι το κόμμα ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να φέρει προς συζήτηση στις επιτροπές και στην Ολομέλεια τις δύο προτάσεις νόμου του για την ακρίβεια και το φορολογικό και εκείνος το αρνήθηκε. Είπε, ακόμη, ότι ο ο κ. Κασσελάκης «μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών», έχει προαναγγείλει προανακριτική επιτροπή, καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα να ακολουθήσουν. «Και υπάρχει πάντα στο τραπέζι και η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών», πρόσθεσε. Επ’ αυτού επισήμανε τη σημερινή εξέλιξη, ότι βρέθηκε «ένα βαγόνι ή ένα κοντέινερ που ήταν φάντασμα κάπου σε μια αποθήκη στο Καλοχώρι, το οποίο ήταν ένα από τα ουσιαστικά στοιχεία στη διαδικασία έρευνας αυτής της δυσώδους υπόθεσης». «Πόσες ακόμη συμπτώσεις και παραλείψεις θα δούμε γύρω από το έγκλημα των Τεμπών;», είπε, σημειώνοντας ότι «εμείς το λέμε εδώ και πάρα πολλούς μήνες ότι υπάρχει συγκάλυψη».

«Εμείς παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν θα πάρουμε θέση, ούτε θα πούμε ποιον απ’ όλους θα προτιμήσουμε για να είναι στο τιμόνι ενός άλλου κόμματος. Έχουν λόγο τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο να λύσει το ΠΑΣΟΚ τα εσωτερικά του, να μιλήσει και η βάση της Κεντροαριστεράς. Και εμείς εδώ είμαστε», ανέφερε για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.