Κεχαγιά για Τέμπη: Υπάρχουν ποινικές ευθύνες, τις εντοπίζουμε σε τρία στελέχη – Δεν δόθηκαν απαντήσεις στο θέμα του μπαζώματος

Για το ζήτημα των Τεμπών, τις εταιρείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και για την υπόθεση της Άννας- Μισέλ Ασημακοπούλου μίλησε το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά.

Αρχικά, αναφερόμενη στο ζήτημα των Τεμπών, με αφορμή τη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής στη Βουλή, η Βούλα Κεχαγιά είπε ότι ως ΣΥΡΙΖΑ: «Επιμένουμε ότι πρόκειται για ένα έγκλημα παραλήψεων, που έχει και ποινικές ευθύνες. Τις εντοπίζουμε στα πρόσωπα τριών στελεχών, του κ. Καραμανλή, του κ. Καραγιάννη και του κ. Τριαντόπουλου».

Παράλληλα, η Βούλα Κεχαγιά εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει προανακριτική, μόνο άρση ασυλίας, διότι, όπως είπε, «θα σκοντάψει στους νόμους, θα δοθεί αμνήστευση στα πολιτικά πρόσωπα».

Ερωτηθείσα για το ποιες είναι οι ποινικές ευθύνες συγκεκριμένα για τον κ. Καραμανλή, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ο κ. Καραμανλής ολιγώρησε, παραμέλησε, αδιαφόρησε στο να λάβει σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες που είχαν γίνει για τις ανεπάρκειες στους ελληνικούς σιδηροδρόμους».

Όπως είπε, η κυρία Κεχαγιά «υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας, αλλά αν λειτουργούσαν όλες οι δικλίδες ασφαλείας δεν θα φτάναμε στον ανθρώπινο παράγοντα. Δεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση».

Σχετικά με το θέμα του μπαζώματος, η Βούλα Κεχαγιά τόνισε ότι «δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις».

Στη συνέχεια, αναφορικά με τις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη, η κυρία Κεχαγιά σημείωσε ότι έχουν δοθεί απαντήσεις και ξεκαθάρισε ότι «όλες οι μετοχές σε όλες τις εταιρίες του εξωτερικού έχουν μεταβιβαστεί».

Σχετικά με την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τη διαρροή των emails, η κυρία Κεχαγιά δήλωσε ότι ήταν «η κορυφή του παγόβουνου».

«Πώς έφυγαν τα στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών, από ένα στέλεχος της ΝΔ και πήγαν στο κόμμα της ΝΔ και από εκεί σε τουλάχιστον μία ευρωβουλευτή; Αυτό δείχνει ότι η ΝΔ προσπαθούσε να κάνει παραμάγαζό της το ΥΠΕΣ» είπε.

Τέλος, η Βούλα Κεχαγιά υποστήριξε «ότι εφόσον δεν δοθούν οι απαντήσεις, υπάρχει θέμα διαβλητότητας και όλο αυτό δείχνει τον τρόπο που η ΝΔ ως κυβέρνηση λειτουργεί, θέλει να ελέγχει τα πάντα».