Κεχαγιά: Οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο βήμα για την ανατροπή της κυριαρχίας της ΝΔ

«Είναι υπόλογος ο κ. Χρυσοχοΐδης. Διότι δεν είναι ένας άπειρος πολιτικός, αλλά έχει ταυτιστεί με τη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Δημοσίας Τάξεως στο παρελθόν και είναι ο μακροβιότερος υπουργός Προστασίας του Πολίτη», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ1, μιλώντας για το αίτημα να παραιτηθεί ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την κατάσταση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόσθεσε ότι στον προηγούμενο ανασχηματισμό επέστρεψε στο συγκεκριμένο υπουργείο ως ο πλέον επιτυχημένος και ότι «το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία παραπαίει και φανερώνει σημάδια διάλυσης και σαπίλας, ανικανότητας και δυσλειτουργίας, είναι κάτι που αγγίζει τον ίδιο τον υπουργό». Επισήμανε ότι είναι ο τρίτος υπουργός ΠΡΟΠΟ μέσα σε εννέα μήνες στη δεύτερη θητεία της ΝΔ, ενώ έθεσε το ζήτημα της πολιτικής ευθύνης. «Δεν κυβερνά ένα συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, το οποίο πρέπει να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη; Εμείς είμαστε φειδωλοί στο να ζητάμε παραιτήσεις υπουργών, αλλά στην περίπτωση του κ. Χρυσοχοΐδη υπάρχει μια καταφανής αναποτελεσματικότητα στην Ελληνική Αστυνομία», είπε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να εκτιναχθεί από τη μία ημέρα στην άλλη και να έχουμε ισόποσα ποσοστά με το κυβερνών κόμμα». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ στις εκλογές κατέγραψε 41% και τώρα οι δημοσκοπήσεις της δίνουν 31, 32, 33%. «Πάλι είναι ψηλά η ΝΔ και παραμένει μεγάλη η διαφορά από το δεύτερο κόμμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εμείς, όμως, θεωρούμε ότι σταδιακά αναπτύσσουμε μια δυναμική η οποία δεν μπορεί να ανακοπεί», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό συμβαίνει «διότι ο κόσμος βλέπει συνέπεια, αποτελεσματικότητα, δεσμεύσεις και πρόγραμμα – για παράδειγμα, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη φορολογία και την ακρίβεια εμπνέουν εμπιστοσύνη και καθησυχάζουν τον ελληνικό λαό που βρίσκεται σε πολύ μεγάλη ανησυχία».

Η κ. Κεχαγιά υποστήριξε ότι «οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο βήμα για την ανατροπή της εικόνας που έχουμε σήμερα, αυτή της κυριαρχίας της ΝΔ». Πρόσθεσε ότι «ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεν θέλω να βάλω πήχη και ποσοστά». Είπε ότι «ο στόχος είναι σύνθετος και δεν αφορά μόνο το 17% ή το 18% αλλά το να γεφυρωθεί το χάσμα με το πρώτο κόμμα που είναι η ΝΔ». Εξήγησε ότι «είναι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει 17% και η ΝΔ 31%, -αναφέρω ενδεικτικά κάποια νούμερα με βάση τις δημοσκοπήσεις- και είναι άλλο πράγμα να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 17% και η ΝΔ 41%», όπως και «είναι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραμείνει δεύτερο κόμμα και κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με βάση τις εθνικές εκλογές και άλλο να έχει χάσει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «η πρώτη πολιτική δύναμη στον χώρο της κεντροαριστεράς, ως προοδευτική δύναμη, και πιστεύουμε ότι θα μειώσουμε πάρα πολύ την ψαλίδα σε σχέση με τη ΝΔ, ώστε ο στόχος των εθνικών εκλογών να είναι μία νικηφόρα πορεία». «Έχουμε να κάνουμε με μία επικίνδυνη κυβέρνηση η οποία θέλουμε να φύγει», τόνισε, «ζητάμε εκλογές για να επανακαθοριστούν τα εκλογικά ποσοστά γιατί υπάρχει μια σωρεία σκανδάλων που επιβάλλει -το δείχνουν και τα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, το λένε δηλαδή και οι ψηφοφόροι- να ξαναγίνουν εκλογές και να ξαναζυγιστούμε όλοι».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025