Κεχαγιόγλου: «Θαυμάζω την Ιωάννα αλλά δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον»

Την υπεράσπιση της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου έχει αναλάβει μεταξύ άλλων ο Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος βρέθηκε την Τετάρτη το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, εκεί όπου ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης.

Η κατηγορούμενη αποφάσισε να μη δώσει το «παρών» την πρώτη μέρα της εκδίκασης, ωστόσο με δήλωσή της τόνισε ότι θα παρευρεθεί στη συνέχεια της διαδικασίας.

«Η εντολέας μου σήμερα επέλεξε να μην παρευρεθεί στην έναρξη της συνεδρίασης, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Καράμπελα, τον κ. Βαμβουνάκη κι εμένα. Στην πορεία θα εμφανιστεί και θα δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει. Άποψη της υπερασπίσεως είναι ότι είναι απολύτως νομικά λανθασμένη η κατηγορία που αντιμετωπίζει. Αυτό που ζητάμε είναι από απόπειρα ανθρωποκτονίας να μετατραπεί σε κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Είμαστε βέβαοι ότι θα είναι απόφαση νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας», δήλωσε αρχικά ο κ. Κεχαγιόγλου και συνέχισε για την κουβέντα που είχε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου:

«Ζήτησα να μιλήσω στο θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω την προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση, σε σχέση με την τραγική περιπέτεια που ζει. Η συμπάθειά μου δε σημαίνει ότι θα περιορίσω ή θα συμβιβαστώ στην εκτέλεση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Είναι ομολογημένη υπόθεση ως προς τα πραγματικά περισταικά. Δέχεται ότι είναι δράστιδα της επιθέσεως, υπάρχει διαφωνία ως προς τον χαρακτηρισμό».

«Μου απάντησε ότι αντιλαμβάνεται και δέχεται αυτό που της είπα. Ξεχωρίζει την ανθρώπινη διάσταση από τον ρόλο μου ως υπερασπιστής. Ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη και τη θαυμάζω για την ψυχική αντοχή της κοπέλας, όμως δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον. Θα κάνω το χρέος μου όπως έκανα πάντα», κατέληξε.

-Ad-