Κεφάλαιο Σπουδές στην Κύπρο: Τι χρειάζεται να ξέρεις για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για σπουδές στις Σχολές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής και Επιστημών Υγείας & Ζωής στην Αθήνα την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024. Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ.

Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πλέον δημοφιλής προορισμούς για σπουδές, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για πολλούς νέους και νέες από άλλες χώρες του εξωτερικού, που θέλουν να κάνουν ένα δυνατό ακαδημαϊκό ξεκίνημα. Και η «καρδιά» αυτής της σύγχρονης ακαδημαϊκής κοινότητας «χτυπάει» αναμφίβολα στην πρωτεύουσα της Κύπρου, εκεί όπου εδρεύει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC).

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (European University Cyprus) αποτελεί έναν αληθινά πολυπολιτισμικό χώρο εκπαίδευσης και διαπολιτισμικής ανταλλαγής γνώσεων. Με περισσότερους από 10.000 φοιτητές, το πανεπιστήμιο αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για υψηλής ποιότητας εκπαίδευση.

Υψηλά στάνταρ για τους φοιτητές του 2024

Μία επιλογή μπορεί να καθορίσει τα πάντα. Όταν ένας νέος άνθρωπος κάνει το ξεκίνημά του, η επιλογή πανεπιστημίου δεν αφορά μόνο στο πού θα βρίσκεται τα επόμενα τέσσερα και πλέον χρόνια. Είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της επαγγελματικής και προσωπικής του ανάπτυξης, ένα θεμέλιο για τη μελλοντική του καριέρα και επιτυχία. Όταν το πανεπιστήμιο είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η επιλογή αυτή συνεπάγεται με ένα υψηλού επιπέδου σπουδές σε ένα διεθνές περιβάλλον, με άμεση επαγγελματική ανάπτυξη και πολυδιάστατη φοιτητική ζωή. Είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της απόκτησης γνώσεων, δεξιοτήτων και αξιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον του.

Η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Φρανκφούρτη,  αποτελεί ορόσημο στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κύπρου, καθώς πρόκειται για το πρώτο Παράρτημα κυπριακού πανεπιστημίου που λειτούργησε εκτός της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διεθνές Πανεπιστήμιο

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (European University Cyprus) αποτελεί έναν αληθινά πολυπολιτισμικό χώρο εκπαίδευσης και διαπολιτισμικής ανταλλαγής γνώσεων. Με περισσότερους από 10.000 φοιτητές, το πανεπιστήμιο αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για υψηλής ποιότητας εκπαίδευση.

Η ελληνική κοινότητα μόνο αριθμεί με περισσότερους από 4000 φοιτητές, ενώ οι υπόλοιποι φοιτητές προέρχονται από 90 και πλέον διαφορετικές εθνικότητες. Αυτή η ποικιλομορφία δημιουργεί ένα δυναμικό περιβάλλον μάθησης, όπου οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να ανταλλάσσουν απόψεις, να μάθουν από διαφορετικούς πολιτισμούς και να αναπτύξουν διεθνείς φιλίες και συνεργασίες.

Η διεθνής παρουσία των φοιτητών αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι διαφορετικές προοπτικές, οι ποικίλες παραδόσεις και οι διαφορετικοί τρόποι σκέψης που φέρνουν οι φοιτητές από διαφορετικές χώρες εμπλουτίζουν τις συζητήσεις στην τάξη και προάγουν τη διαπολιτισμική κατανόηση.

Η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Φρανκφούρτη,  αποτελεί ορόσημο στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κύπρου, καθώς πρόκειται για το πρώτο Παράρτημα κυπριακού πανεπιστημίου που λειτούργησε εκτός της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στο Παράρτημα της Ιατρικής Σχολής στη Φρανκφούρτη προσφέρεται το πρόγραμμα σπουδών Ιατρικής (MD Medicine) σε πλήρως εξοπλισμένες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για τις ανάγκες του Προγράμματος και της άρτιας εκπαίδευσης των φοιτητών της Ιατρικής.

Οι διακρίσεις και οι αξιολογήσεις που κάνουν τη διαφορά 

Αναζητώντας ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους, οι φοιτητές σήμερα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους κάθε στοιχείο που μπορεί να αποδεικνύει πως η επιλογή τους ξεχωρίζει και περιλαμβάνεται στις κορυφαίες τους είδους της. Και αυτό ακριβώς ισχύει για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο περιλαμβάνεται σήμερα στις λίστες με τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 201+ πανεπιστημίων στον κόσμο στην κατάταξη 2023 Times Higher Education Impact Rankings όσον αφορά την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και τις Υποδομές, ενώ είναι μεταξύ των 72 κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου που έχουν λάβει 5 αστέρια για τη συνολική τους απόδοση. Στην αξιολόγηση του 2021 η οποία πραγματοποιήθηκε από τον διεθνή οργανισμό QS Top Universities. Μάλιστα, το EUC έχει λάβει 5 αστέρια στους τομείς της διδασκαλίας, της απασχολησιμότητας, της διεθνοποίησης, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, των φοιτητικών υπηρεσιών και της στήριξης των φοιτητών, καθώς και του πτυχίου Ιατρικής που προσφέρει.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 201+ πανεπιστημίων στον κόσμο στην κατάταξη 2023 Times Higher Education Impact Rankings όσον αφορά την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και τις Υποδομές, ενώ είναι μεταξύ των 72 κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου που έχουν λάβει 5 αστέρια για τη συνολική τους απόδοση.

ΕUC: Με γνώμονα την υποστήριξη των φοιτητών

Το EUC γνωρίζει τη σημασία που έχει η φοιτητική μέριμνα.  Κλείνοντας τα 18 και τελειώνοντας το Λύκειο, η αλλαγή είναι καθολική για τους μαθητές. Η μετάβαση στο Πανεπιστήμιο, σε έναν καινούριο κόσμο, σε αυτόν του πανεπιστημίου – με νέα άτομα, νέα ερεθίσματα, νέες ευθύνες και προκλήσεις, δεν είναι πάντα ομαλή.

Ακριβώς γι’ αυτό το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει στους φοιτητές και τις οικογένειες τους ανεπτυγμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους για την πιο ομαλή μετάβαση στην φοιτητική κοινότητα. Πρόκειται μια γκάμα εξειδικευμένων υπηρεσιών με έμπειρους επαγγελματίες που στηρίζουν μαθητές, φοιτητές και απόφοιτους, σε κάθε τους βήμα, διασφαλίζοντας την πορεία τους προς την επιτυχία. Ενδεικτικά να αναφέρουμε την εβδομάδα προσαρμογής και γνωριμίας για τους πρωτοετείς φοιτητές, το γραφείο στέγασης, συμβουλευτική (πριν και κατά τη διάρκεια των σπουδών), αθλητισμό, ομάδες κοινού ενδιαφέροντος, ψυχολογική στήριξη, το κέντρο καριέρας κ.α.

Έχοντας μια ολοκληρωμένη υποστήριξη και μέριμνα από το πανεπιστήμιο, οι φοιτητές του EUC μπορούν με ασφάλεια και ξεγνοιασιά να γνωρίσουν την κυπριακή πρωτεύουσα. Μια πόλη γεμάτη δυναμισμό, σύγχρονες υποδομές άθλησης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, καταστήματα για κάθε ανάγκη και πλούσια πολιτιστική ζωή.

Ισχυρά γνωστικά θεμέλια, εξασφάλιση καριέρας, φοιτητική μέριμνα, σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε μια πόλη ιδανική για φοιτητές. Μάθε όλα όσα μπορεί να προσφέρει στους φοιτητές του το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο https://euc.ac.cy/ , στο [email protected]  και στο 00357 22713000.

Το EUC γνωρίζει τη σημασία που έχει η φοιτητική μέριμνα.  Κλείνοντας τα 18 και τελειώνοντας το Λύκειο, η αλλαγή είναι καθολική για τους μαθητές. Η μετάβαση στο Πανεπιστήμιο, σε έναν καινούριο κόσμο, σε αυτόν του πανεπιστημίου – με νέα άτομα, νέα ερεθίσματα, νέες ευθύνες και προκλήσεις, δεν είναι πάντα ομαλή.