Κεφαλογιάννη για Μεγάλο Περίπατο: Έπρεπε να γίνει καλύτερη προετοιμασία

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εξαπέλυσε βολές κατά του Κώστα Μπακογιάννη για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνα».

Η ίδια έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και τόνισε πως «καλό θα ήταν να βρούμε λύσεις με καλύτερη προετοιμασία», αναφερόμενη στις παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων στο κέντρο.

Επιπλέον, δήλωσε ότι «η Αθήνα χρειάζεται παρεμβάσεις. Αλλά θα πρέπει να δούμε σε ποιά κατεύθυνση θα είναι αυτές, τί ύφος και χαρακτήρα θέλουμε να δώσουμε στην πόλη και κυρίως τί αισθητική».
Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι οποιοσδήποτε σχεδιασμός πρέπει να είναι ολοκληρωμένος και να μην υπάρχουν αποσπασματικές κινήσεις.

Ακόμη, η Βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι η Αθήνα καλό είναι να έχει λιγότερα αυτοκίνητα και επισήμανε πως χρειάζεται ένας σχεδιασμός φιλικός προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο χάος και το μποτιλιάρισμα που υπήρξε από την Δευτέρα στη Πανεπιστημίου και δήλωσε πως «εδώ δεν υπήρξε ενημέρωση των πολιτών για αυτό και είδαμε τις τελευταίες μέρες να υπάρχει αυτή η ταλαιπωρία».

Επίσης, υπογράμμισε πως εγείρονται ζητήματα ασφάλειας στην Πανεπιστημίου, τα οποία πρέπει να λυθούν, πριν γίνουν αυτά τα έργα.

«Πρέπει να δούμε συνολικά ποιά είναι τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και να αποδώσουμε στους πολίτες μια πόλη ελεύθερη και ασφαλή», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, εξέφρασε επιφυλάξεις για μέρος της αισθητικής του έργου λέγοντας πως «επειδή αυτή η οδός έχει αυτή την ιστορικότητα και τα όμορφα κτίρια δεν ξέρω πως αναδεικνύονται αυτά μέσα από πράσινα και κόκκινα ταρτάν».