Κέιτ Μίντλετον: Από την ξαφνική επέμβαση και τις θεωρίες συνωμοσίας μέχρι την αποκάλυψη ότι πάσχει από καρκίνο

Ωχρή και εμφανώς ταλαιπωρημένη. Η εικόνα της Κέιτ Μίντλετον στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα μέσω του οποίου αποκάλυπτε τη μάχη της για τον καρκίνο δε θυμίζει σε τίποτα την τελευταία δημόσια εμφάνισή της πίσω στα Χριστούγεννα όπου έδειχνε χαμογελαστή και λαμπερή μέσα στο επίσημο μπλε σύνολο δίπλα στα παιδιά της και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Αυτήν τη φορά, η Κέιτ Μίντλετον επέλεξε ένα απλό παγκάκι για να ανακοινώσει πως πάσχει από καρκίνο. Η ηλιόλουστη μέρα που τραβήχτηκε μάλιστα το βίντεο βοηθούσε στο να περάσει το αισιόδοξο μήνυμα πως το αντιμετωπίζει και θα βγει νικήτρια από όλο αυτό.

«Οι νάρκισσοι στο βάθος και το απλό ξύλινο παγκάκι συνέθεσαν ένα σκηνικό με το οποίο θα μπορούσε να ταυτιστεί κάθε οικογένεια. Νομίζω ότι έγινε έξοχα, γιατί ήταν σε ένα τόσο ωραίο, χαλαρό και ανεπίσημο περιβάλλον», αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος Phil Dampier.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Sunday Times, η πριγκίπισσα της Ουαλίας έγραψε μόνη της την ομιλία της καθώς ήθελε να πει όλα όσα έχει βιώσει τις τελευταίες εβδομάδες.

«Δεν έγινε σε ένα ανακτορικό δωμάτιο στο Κάστρο του Γουίνδσορ, ήταν σε ένα απλό παγκάκι. Θα μπορούσε να είναι σε οποιοδήποτε πάρκο. Υπάρχει μία αίσθηση ότι ταυτιζόταν με όλους όσοι έχουν αυτήν την ασθένεια και είναι ευάλωτοι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», λέει ο βασιλικός αναλυτής Richard Fitzwilliams.

Η Κέιτ Μίντλετον φόρεσε ένα ριγέ πουλόβερ και τζιν, δίνοντας ένα λιτό ύφος αλλά συνάμα κι έμφαση στον λόγο της. Υπήρχαν στιγμές που η φωνή της έτρεμε, χωρίς όμως να χάσει τον ειρμό της.

Την ώρα που το παλάτι «πλημμύρισε» από ευχές και μηνύματα συμπαράστασης, η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να βάλει ένα τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας που οργίαζαν τις τελευταίες μέρες και τις οποίες δεν μπορούσε να αντικρούσει για χάρη των παιδιών της.

Συνεχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας

Κι ενώ το βιντεοσκοπημένο μήνυμα θα έβαζε τέλος στις φρενήρεις θεωρίες, τα τρολς συνεχίζουν ακάθεκτα να διακινούν σενάρια συνωμοσίας, λέγοντας αυτήν τη φορά πως αυτό το βίντεο είναι προϊόν ΑΙ.

«(Τα τρολς) αντιπαραθέτουν αυτό το βίντεο, 7 χρόνια πριν, με την Κέιτ να φορά το ίδιο ριγέ πουλόβερ. Λένε ότι χρησιμοποιήθηκε για να φτιαχτεί το ΑΙ και χρησιμοποίησαν το ίδιο σκηνικό».

Οι θεωρίες συνωμοσίας οργιάζουν και για το δαχτυλίδι αρραβώνων που, όπως λένε, εμφανίζεται και εξαφανίζεται σε κλάσματα δευτερολέπτου, ενώ τις τελευταίες ώρες οργιάζουν και οι φήμες πως η 42χρονη πριγκίπισσα ίσως φορά περούκα.

Ο πρώην επικεφαλής του Twitter στην Ευρώπη είπε στα βρετανικά ΜΜΕ πως το «πιο σοβαρό ζήτημα» είναι το πώς οι αλγόριθμοι των social media προωθούν το αναξιόπιστο περιεχόμενο.

«Πρέπει να διαφυλάξει την ιδιωτικότητά της»

Μιλώντας στο Live News η Κυριακή Σονίδου, πρόεδρος των Ελλήνων ιατρών Λονδίνου, ανέφερε πως η Κέιτ Μίντλετον δεν είναι υποχρεωμένη να αποκαλύψει τα ιατρικά της δεδομένα, ωστόσο η κίνησή της να μιλήσει για το πρόβλημα υγεία της ήταν σωστή ώστε να βάλει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας που έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

«Πρέπει να διαφυλάξει την ιδιωτικότητά της, γιατί όσα πιο πολλά μαθαίνουμε τόσα πιο πολλά σενάρια θα γίνονται και θα την αντιμετωπίζουν σαν μελλοθάνατη», είπε.

Πρόσφατες μελέτες έχουν καταγράψει αύξηση των νεοπλασιών σε άτομα κάτω των 50 ετών την τελευταία δεκαετία, είπε στο MEGA ο Θάνος Δημόπουλος, καθηγητής Θεραπευτικής Αιματολογίας και Ογκολογίας.