ΚΕΠ: H αλλαγή που βελτιώνει τις συναλλαγές του κράτους με τους πολίτες

Εύκολη πρόσβαση και καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) σκοπεύει να δώσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κάνει ό,τι απαιτείται, ώστε τα Άτομα με Αναπηρία να μη βιώσουν ψηφιακό αποκλεισμό. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Το προσεχές διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα ΚΕΠ να είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρίες. Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών θα ενταχθεί στα ΚΕΠ η υπηρεσία εξ αποστάσεως διερμηνείας και χειλοανάγνωσης. Η πολιτική μας θα διασφαλίσει ότι η ψηφιακή μετάβαση δεν θα αποτελέσει εμπόδιο, αλλά καταλύτη, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία να απολαμβάνει πλήρη και ισότιμα δικαιώματα», υπογραμμίζει ο κ. Γεωργαντάς σε δηλώσεις προς το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στο θέμα παρεμβαίνει και ο γ.γ. του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για το «αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην ίση συμμετοχή σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής».

«Βρισκόμαστε ήδη σε στενή συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ προκειμένου η ψηφιακή προσβασιμότητα να γίνει πια πράξη, αλλά και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες προσαρμογές και απλουστεύσεις των διοικητικών διαδικασιών του δημοσίου τομέα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους», σημειώνει ο κ. Χριστόπουλος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία απαιτεί άμεση πρόταση μομφής στον κ. Μητσοτάκη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Η ΝΔ λέει «ναι» στην πρόταση προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη με 5 επισημάνσεις
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Η Ομάδα των Σοσιαλιστών δεν στήριξε το αίτημα της LEFT – Ελπίζουμε στην επόμενη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής σχετικά με τις ευθύνες Τριαντόπουλου
5 Φεβρουαρίου, 2025
Θανατηφόρο τροχαίο στο Ν. Ψυχικό: Μαρτυρίες από τη στιγμή που η 88χρονη έχασε τον έλεγχο του ΙΧ
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρκία: «Θρίλερ» με την υγεία του Μπαχτσελί – Πληροφορίες ότι νοσηλεύεται με καρδιολογικό πρόβλημα
5 Φεβρουαρίου, 2025
«Δεν σταμάτησε να δει αν ζούμε, σηκώθηκα, αν και μου έλειπε το πόδι μου» – Η μαρτυρία του 25χρονου που παρασύρθηκε στην Κρήτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά με “buzzer beater” Μουζακίτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ισχυρός σεισμός 4,7 Ρίχτερ στις Κυκλάδες – «Πιθανή ηφαιστειακή δραστηριότητα από τις δονήσεις» λένε οι Τούρκοι σεισμολόγοι
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κλειστοί δρόμοι στου Ζωγράφου – Έπεσαν λάδια στο οδόστρωμα
5 Φεβρουαρίου, 2025