ΚΕΠ: H αλλαγή που βελτιώνει τις συναλλαγές του κράτους με τους πολίτες

Εύκολη πρόσβαση και καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) σκοπεύει να δώσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κάνει ό,τι απαιτείται, ώστε τα Άτομα με Αναπηρία να μη βιώσουν ψηφιακό αποκλεισμό. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Το προσεχές διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα ΚΕΠ να είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρίες. Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών θα ενταχθεί στα ΚΕΠ η υπηρεσία εξ αποστάσεως διερμηνείας και χειλοανάγνωσης. Η πολιτική μας θα διασφαλίσει ότι η ψηφιακή μετάβαση δεν θα αποτελέσει εμπόδιο, αλλά καταλύτη, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία να απολαμβάνει πλήρη και ισότιμα δικαιώματα», υπογραμμίζει ο κ. Γεωργαντάς σε δηλώσεις προς το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στο θέμα παρεμβαίνει και ο γ.γ. του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για το «αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην ίση συμμετοχή σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής».

«Βρισκόμαστε ήδη σε στενή συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ προκειμένου η ψηφιακή προσβασιμότητα να γίνει πια πράξη, αλλά και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες προσαρμογές και απλουστεύσεις των διοικητικών διαδικασιών του δημοσίου τομέα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους», σημειώνει ο κ. Χριστόπουλος.