Κεραμέως: «Δεν έχω εισήγηση για να κλείσουν τα σχολεία»

«Εξετάζουμε μία σειρά μέτρων, όπως είναι η αναπροσαρμογή ωραρίου και μαθημάτων για τα κλειστά σχολεία. Εχουμε εξετάσει τα πάντα Δεν προβλέπεται επιμήκυνση του σχολικού έτους», διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας στο ερώτημα τι θα γίνει εάν αυξηθούν τα κρούσματα και υπάρξει πρόβλημα με τις πανελλήνιες.

Επίσης ορίστηκε από την κρατική προεδρία της ΕΕ τηλεδιάσκεψη των υπουργών Παιδείας των κρατών μελών της ΕΕ για την Πέμπτη 12 Μαρτίου, προκειμένου να συντονίσουν οι υπουργοί τις δράσεις τους απέναντι στον κορωναιο και τις επιπτώσεις τους στην εκπαίδευση.

ΕΘα ανταλλάξουν απόψεις και πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικώς με την Κροάτισσα ομόλογό της και προεδρεύουσα του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας ΕΕ, Μπλαζένκα Ντιβιάκ, στην οποία υπέβαλε πρόταση για έκτακτη σύσκεψη των Υπουργών Παιδείας για να συζητήσουν τις επιπτώσεις του νέου κορωνοϊου COVID-19 στην εκπαίδευση στις χώρες της ΕΕ καθώς και προτάσεις αντιμετώπισης ζητημάτων που έχουν ανακύψει, και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές (π.χ. αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών, μεθόδους κάλυψης της εκπαιδευτικής ύλης).

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που συζητούνται η υπουργός τόνισε: «Αν ο ΕΟΔΥ μας συστήσει προληπτικό κλείσιμο των σχολείων (λόγω Κορωνοϊού), αυτό θα κάνουμε».

Μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε: «Ακολουθώ αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ακολουθούμε κατά γράμμα όποιο μέτρο μας πουν πως είναι το ενδεδειγμένο. Έχουμε εκπονήσει σχέδια για το πώς θα καλυφθεί η ύλη (για τα σχολεία που κλείνουν λόγω Κορωνοϊού) τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Είναι σε ισχύ καθολική απαγόρευση για το εξωτερικό. Δεν υπάρχει απαγόρευση για εκδρομές του εσωτερικού. Αν μας πει ο ΕΟΔΥ πως πρέπει να γίνει και αυτό, θα το κάνουμε. Δεν είμαι λοιμωξιολόγος ούτε επιδημιολόγος. Έχουμε ειδικούς, όποιο μέτρο εκείνοι θεωρούν πιο πρόσφορο, αυτό εφαρμόζουμε κατά περίπτωση».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Φρίκη στη Γάζα: Πάνω από 400 νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ – Νεκρός ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς
18 Μαρτίου, 2025
Δικηγόρος Δασκαλάκη: Είμαστε ικανοποιημένοι ως προς την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου
18 Μαρτίου, 2025
Σε έξαρση οι ιώσεις – SOS από τον Θανάση Τσάκρη
18 Μαρτίου, 2025
Λουτρό αίματος στη Γάζα: «Υπογράψατε θανατική ποινή για τους ομήρους», λέει η Χαμάς
18 Μαρτίου, 2025
Συνελήφθη στην Ισπανία ο δράστης της δολοφονίας έξω από νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι
18 Μαρτίου, 2025
Δύο φορές ισόβια στην Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι είπε μόλις άκουσε την ποινή
18 Μαρτίου, 2025
Μαρινάκης: Ο ανασχηματισμός συμβολίζει μια περαιτέρω ισχυρή ανανέωση
18 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ. για τον οδηγό που πάτησε σκυλί – Βίντεο σοκ
18 Μαρτίου, 2025
Μητσοτάκης: Κατεπείγουσα ανάγκη να αναβαθμιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη
18 Μαρτίου, 2025
Ηλιούπολη: Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων
18 Μαρτίου, 2025