Κεραμέως: Θα έτρεχα να εμβολιάσω τα παιδιά μου – Θα κλείσουν τμήματα αν χρειαστεί

Στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν τα σχολεία τον εντοπισμό κρούσματος σε μαθητές καθώς και στην ανάγκη να εμβολιαστούν άμεσα τα παιδιά, εστίασε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα.

Όπως αποκάλυψε η Υπουργός, με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα άν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.

Σχετικά με την ανησυχία των γονέων για την αλλαγή αυτή στο πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος, η Υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχουν δυο παράγοντες που διαφοροποιούν την φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή: «Το εμβόλιο αλλάζει τα δεδόμενα και είναι το πρώτο στοιχείο, ενώ το 2ο είναι το αυξημένο testing.»

Συγκεκριμένα, η Υπουργός τόνισε ότι αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον ιό, οι συμμαθητές του στο τμήμα θα κάνουν 7 τεστ μέσα στην εβδομάδα. «Ακολουθούμε την διεθνή τάση. Τα παιδιά θα κάνουν εργαστηριακό τεστ, είναι ασφαλές. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος. Εβδομάδες συζητάγαμε για το πρωτόκολλο με τους ειδικούς.», πρόσθεσε η κα Κεραμέως

Play Video
Ερωτηθείς για το αν το σχολείο θα είναι ελαστικό στο ζήτημα με τις απουσίες παιδιών σε περίπτωση κρούσματος επειδή οι γονείς του φοβούνται να το στείλουν για μάθημα,  η Υπουργός σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να χαλαρώσει το σύστημα με τις απουσίες.

Επιπλέον, η κα Κεραμέως έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ υπογράμμισε ότι αν είχε η ίδια παιδιά σε ηλικία που πήγαιναν σχολείο θα τα εμβολίαζε άμεσα: «Απευθύνομαι σε κάθε γονέα.Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα. Πρέπει να τα προστατέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κα Κεραμέως επεσήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα στον τομέα της παιδείας, η δια ζώσης λειτουργεία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων. «Στόχος μας είναι η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και η παροχή εκπαίδευσης. Οφείλουμε σαν πολιτεία να προσφέρουμε και τα δύο.»

Αναφορικά με το ζήτημα εγκατάστασης εμβολιαστικών κέντρων στα σχολεία όπως προανήγγειλε ότι θα συμβεί στα πανεπιστήμια, η Υπουργός διευκρίνισε ότι το ενδεχόμενο αυτό βρίσκεται υπό συζήτηση ωστόσο είναι περίπλοκο καθώς για τον εμβολιασμό των μαθητών χρειάζεται γονική συναίνεση.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αλέξης Κούγιας: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο γνωστός ποινικολόγος – «Μην μας πιέζετε για δηλώσεις» λένε τα παιδιά του
24 Φεβρουαρίου, 2025
Κ.Χατζηδάκης από Σύρο: «Κι εκείνοι που δεν μας ψηφίζουν σε εμας ελπίζουν!» (vid)
24 Φεβρουαρίου, 2025
Γαλεντέρης για τον 39χρονο: Οι τοξικολογικές δεν μπορούν να βρουν την αιτία θανάτου χωρίς τις ιστολογικές – Δεν αποκλείουμε τίποτα
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδη 1,1 δισ. ευρώ το 2024 – Διανέμει μέρισμα 373 εκατ. – Οι στόχοι της 4ετίας
24 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Υποχώρηση του ψύχους, περισσότερες βροχές κυρίως στα δυτικά
24 Φεβρουαρίου, 2025
Ισραηλινά ΜΜΕ: Αίρεται η απαγόρευση πτήσεων προς την Πάφο
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τύρναβος: Καταθέτουν η μητέρα, ο πατέρας και ο θείος του 39χρονου για τις υπόνοιες περί εγκληματικής ενέργειες
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρία Καρυστιανού: Απάντηση με δάκρυα για την επιμέλεια των παιδιών της – «Είναι απάνθρωπο από κάθε άποψη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Ένας ανήλικος πίσω από τους πυροβολισμούς στο νυχτερινό κέντρο με τους 2 τραυματίες
24 Φεβρουαρίου, 2025
Η Χαμάς θέλει να παγώσει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ μετά την απόφασή του να μην παραδώσει άλλους Παλαιστίνιους κρατούμενους
24 Φεβρουαρίου, 2025