Κεραμέως: Το κλείσιμο των σχολείων δεν βρίσκεται στο τραπέζι

«Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση για τα σχολεία. Υπάρχει ήδη μια απόφαση της κυβέρνησης με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών», κατέστησε σαφές η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Καμία περίπτωση να μπει ξανά λουκέτο στα σχολεία δεν υπάρχει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο MEGA, η υπουργός κατέστησε σαφές ότι το κλείσιμο των σχολείων δεν βρίσκεται στο «τραπέζι» των μέτρων που σκέφτονται οι ειδικοί μετά την έκρηξη των κρουσμάτων, ούτε καν για τις «κόκκινες» περιοχές όπου τουλάχιστον και την άλλη εβδομάδα, τόσο τα Γυμνάσια, όσο και τα δημοτικά, αλλά και τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

«Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση για τα σχολεία. Υπάρχει ήδη μια απόφαση της κυβέρνησης με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών», κατέστησε σαφές, για να συμπληρώσει:

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους μαθητές και τους καθηγητές να μπουν στην πλατφόρμα και να δηλώσουν ενδιαφέρον να κάνουν το τεστ».

Αφού επανέλαβε, δε, πως τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν βάσει των μέτρων που έχουν αποφασιστεί, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο, για το οποίο μαθητές και καθηγητές έχουν βγει στους δρόμους.

«Το νομοσχέδιο είναι ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής. Θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Με το νομοσχέδιο αναβαθμίζουμε το ακαδημαϊκό περιβάλλον και δίνουμε το περιβάλλον που αξίζει στα παιδιά μας».