Κερατσίνι: Οργή για τον φρικτό θάνατο 8χρονης – «Ήθελαν να το καλύψουν»

Τραγωδία με το 8χρονο κορίτσι στο Κερατσίνι, που βρέθηκε σε προαύλιο εργοστασίου και εγκλωβίστηκε στη συρόμενη πόρτα της εισόδου, το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου.

Το κορίτσι – άγνωστο σε ποια κατάσταση από πλευράς υγείας – παρέμεινε εκεί για μία ώρα μέχρι τη στιγμή που η πόρτα ξανέκλεισε και την εγκλώβισε για δεύτερη φορά, ενώ άνθρωποι περνούν δίπλα απο το νεκρό κορίτσι σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το απόγευμα της 17ης Νοέμβριου, όπου έχασε την ζωή της η 8χρονη στις εγκαταστάσεις εταιρείας στο Κερατσίνι φέρνει στο φως της δημοσιότητας το MEGA.

Οι τελευταίες κινήσεις της 8χρονης
Στο πρώτο ντοκουμέντο η 8χρονη έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στην είσοδο του εργοστασίου στις 1730 το απόγευμα της Τετάρτης να περνά την μεταλλική συρόμενη πόρτα η οποία εκείνη τη στιγμή βρίσκεται αρκετά μακριά της.

Δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία
Στο δεύτερο καρέ η φορά του σώματος της 8χρονης είναι προς την λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι και φαίνεται πως το κοριτσάκι έχει αντιληφθεί ότι η πόρτα κλείνει και προσπαθεί να φύγει από το προαύλιο.

Άγνωστο γιατί η ανήλικη δεν βγαίνει αμέσως από την κεντρική πύλη. Πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα και η πόρτα έχει σχεδόν κλείσει. Δευτερόλεπτα μετά η 8χρονη θα εγκλωβιστεί στην βαριά μεταλλική πόρτα.

Η μοιραία στιγμή του εγκλωβισμού
Το 8χρονο κοριτσάκι πλέον έχει εγκλωβιστεί στην κεντρική είσοδο. Το σωματάκι της είναι ανάμεσα στην μεταλλική πόρτα και την τσιμεντένια περίφραση. Ζητά βοήθεια όμως κάνεις δεν την ακούει…

Ερωτήματα για το τραγικό συμβάν
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι θεωρούσαν πως στην πόρτα είχε πιαστεί μια σακούλα.

Τελικά στις 17:50 , δηλαδή 20 λεπτά μετά, ενημερώνεται ο γενικός διευθυντής για το δυστύχημα. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό οι υπεύθυνοι άνοιξαν την συρόμενη πόρτα με αποτέλεσμα η σορός της 8χρονης να πέσει στο έδαφος.

Στις 18:30 στις εγκαταστάσεις μπήκε ένα νέο όχημα στο εργοστάσιο, με οδηγό να πατά τον μηχανισμό του κλειδώματος της πόρτας με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ξανά η ανήλικη.

Στις 18:40 σύμφωνα με την αστυνομία στο σημείο έφτασαν διασώστες Ε.Κ.Α.Β.

Από την αστυνομία συνελήφθη η μητέρα και η γιαγιά της ανήλικης που αφεθήκαν ελεύθερες με εντολή εισαγγελέα. Οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν κάτω από ποιες συνθήκες ακριβώς έγινε ο εγκλωβισμός της 8χρονης.

Βίντεο ντοκουμέντο – Σκληρές εικόνες
Το MEGA έχει στη διάθεσή του βίντεο ντοκουμέντο, προειδοποιούμε είναι σκληρές οι εικόνες που θα δούμε. Είναι η τραγική στιγμή που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας όταν κλείνει η πόρτα. Οι εικόνες έχουν υποστεί επεξεργασία, αλλά παραμένουν σκληρές…

Εικόνες γροθιά στο στομάχι
Όπως φαίνεται στα παρακάτω ντοκουμέντα, ο υπάλληλος δίνει την εντολή να κλείσει η πόρτα του εργοστασίου και κατευθύνεται προς το εσωτερικό της αποθήκης, αφήνοντας τη μετακινούμενη πόρτα χωρίς επίβλεψη.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, κι ενώ η πόρτα σιγά – σιγά συνεχίζει να κλείνει, το 8χρονο κορίτσι μπαίνει τρέχοντας μέσα στο χώρο του εργοστασίου, από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Το παιδί στέκεται μπροστά στην πόρτα, προφανώς σκεπτόμενο τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Λίγο πριν η πόρτα κλείσει τελείως το παιδί, στις 17:31, αποφασίζει να βγει από τον χώρο του εργοστασίου. Δυστυχώς δεν πρόλαβε, με αποτέλεσμα η πόρτα να εγκλωβίσει το παιδί.

Στις 17:50, ο υπάλληλος περνά μπροστά από την πόρτα, όπου βρίσκεται το εγκλωβισμένο παιδί, κοιτάει αλλά δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί. Στις 17:52 ο υπάλληλος περνά ξανά…

«Ήθελαν να το καλύψουν»

Για κάλυψη του θανάτου της 8χρονης κάνει λόγο ο δικηγόρος της 8χρονης που σκοτώθηκε όταν πιάστηκε σε πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε ο Ιωάννης Μπαρκαγιάννης σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από την πόρτα υπάρχει το κελί του φύλακα, καθώς και κάμερες όλο το 24ωρο, αρνούμενος να δεχθεί πως κανείς δεν είδε τίποτα.

«Υπάρχουν δεκάδες ερωτήματα και θα δώσουμε απαντήσεις», είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας πως έστω και με δικά του έξοδα, μηχανικός θα ελέγξει τόσο το μηχανισμό της πόρτας, όσο και το πόση ώρα κάνει να ανοίξει.

Κληθείς να σχολιάσει την αιτιολογία ότι πέρασαν το παιδί για σακούλα, είπε πως ο ίδιος είδε φωτογραφία και «φαινόταν πεντακάθαρα ότι το μισό σώμα του παιδιού ήταν μέσα στην πόρτα και το άλλο μισό απ’εξω», χαρακτηρίζοντας «δικαιολογίες» τα περί σακούλας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, στο περιστατικό υπάρχει ανθρωποκτόνος δόλος και θα ζητήσει για τον λόγο αυτόν μετατροπή της κατηγορίας. «Ποιος μου λέει ότι από το πρώτο χτύπημα δεν ζούσε, ότι δεν ζούσε στο δεύτερο χτύπημα. Θεωρώ ότι, τόσες ώρες κάτι γινόταν για να καλυφθεί το γεγονός», κατέληξε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Χάρης Δούκας
6 Οκτωβρίου, 2024
Επίδομα μαθητών: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι
6 Οκτωβρίου, 2024
«Ασημένιος» ο Ασλανίδης – «Χάλκινοι» οι Μπατσινίλας και Αντωνιάδης
6 Οκτωβρίου, 2024
Καιρός: «Έπεσαν πάνω από 100 τόνοι νερού»
6 Οκτωβρίου, 2024
Γάζα: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή σε τέμενος και σχολείο
6 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ στην Βοιωτία: Μετανάστες κρατούνταν παράνομα και τελούσαν υπό εργασιακή εκμετάλλευση
6 Οκτωβρίου, 2024
Ικάριο Πέλαγος: Eντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
6 Οκτωβρίου, 2024
Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα
6 Οκτωβρίου, 2024
Επίθεση σε σταθμό λεωφορείων στο Ισραήλ – Νεκρή 19χρονη αστυνομικός
6 Οκτωβρίου, 2024
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την εξόντωση του Χάντερ Αλί Ταουίλ
6 Οκτωβρίου, 2024