Κέρδισε την Άλμπα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος στο δεύτερο ημίχρονο κι έφτασε στη νίκη (75-71) επί της Άλμπα στο ΣΕΦ, φτάνοντας τις πέντε στη φετινή Euroleague.

Μετά τις δύο σερί ήττες από Μπάγερν και Εφές, οι «ερυθρόλευκοι» αρχίζουν να «χτίζουν» και πάλι σερί, καθώς πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους. Μάλιστα, το έπραξαν σε έναν αγώνα, όπου ήταν τραγικοί στο πρώτο μέρος και βρέθηκαν να χάνουν με 15 πόντους. Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο 5-3 και παραμένει στην πρώτη οκτάδα της Euroleague σε αυτό το ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μια εκπληκτική πρώτη περίοδο, μετρώντας 8/17 σουτ αλλά κυρίως έπαιξαν εξαιρετική άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν 4/13 σουτ και 8 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο!

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικα σημείωνε έναν πόντο αν λεπτό κι όπως είναι φυσικό βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά. Αδυνατούσε να βρει τον καλό του εαυτό κι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 35-20 στο 18′.

Μετά την ανάπαυλα, όμως, όλα άλλαξαν! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μια… άλλη ομάδα και με πρωτοστάτη τον Σακίλ ΜακΚίσικ έκαναν την ανατροπή!

Ο Αμερικανός περιφερειακός έκανε εξαιρετική δουλειά τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία ενώ ήταν πολύ καλός και στην άμυνα.

Με επιμέρους σκορ 27-9(!), ο Ολυμπιακός πήγε στην τελευταία περίοδο, έχοντας προβάδισμα 7 πόντων (51-44) κόντρα στην αγνώριστη Άλμπα, η οποία είχε βγει εκτός ρυθμού.

Η αντίδραση που έβγαλε η γερμανική ομάδα της επέτρεψε να μειώσει στον πόντο (53-52), αλλά οι παίκτες του Μπαρτζώκα αντέδρασαν εξαιρετικά. Συγκεκριμένα, ακολούθησε ένα επιμέρους 13-2 που έστειλε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (66-54).

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 24-35, 51-44, 75-71.

-Ad-