Κέρκυρα: Σκότωσαν 8χρονη μαθήτρια μπροστά στη μητέρα της – Οι ποινές των οδηγών

Οι εφιαλτικές εικόνες με το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2019, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο ενός 8χρονου κοριτσιού, αναβίωσαν στις αίθουσες των Δικαστηρίων της Κέρκυρας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση σε πρώτο βαθμό.

Το Δικαστήριο επέβαλε 30 μήνες με τριετή αναστολή ποινή φυλάκισης στον πρώτο οδηγό που ενεπλάκη στο δυστύχημα ενώ αθώωσε τον δεύτερο οδηγό.

Να θυμίσουμε ότι όλα συνέβησαν το πρωινό της 18ης Ιανουαρίου του 2019 όταν όχημa που κινούνταν με κατεύθυνση από την πόλη της Κέρκυρας προς το νότο, στην περιοχή Τσάρος, χτύπησε το 8χρονο κοριτσάκι το οποίο εκείνη την στιγμή μαζί με την μητέρα του που το κρατούσε από το χέρι, διέσχιζε τον δρόμο για να προλάβει το σχολικό λεωφορείο.

Το αυτοκίνητο χτύπησε το κοριτσάκι με αποτέλεσμα το εκτοξεύσει στο αντίθετο ρεύμα και να πέσει πάνω στο παρμπρίζ αυτοκινήτου που κινούνταν με κατεύθυνση την πόλη της Κέρκυρας.

Το 8χρονο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να το κρατήσουν στη ζωή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ήθελε να φτάσει σε στάση λεωφορείου
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το κοριτσάκι ήθελε να φτάσει στην στάση με την μητέρα του, για να πάει στο Δημοτικό σχολείο. Κάποια στιγμή προχώρησε μπορτά, άφησε το χέρι της γυναίκας και το κακό δεν άργησε να συμβεί.

Παρασύρθηκε από το πρώτο όχημα, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως και αμέσως μετά από το δεύτερο ΙΧ.

Οι δύο οδηγοί του τροχαίου δυστυχήματος συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και κρατήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

Πηγή: corfutvnews.gr

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δύο τροχαία με διαφορά λίγων λεπτών στα Χανιά – Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα χωρίς σοβαρά τραύματα
15 Μαρτίου, 2025
Λουκίδης για την αφρικανική σκόνη: Είναι ένα φαινόμενο με διαβαθμίσεις – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
15 Μαρτίου, 2025
Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
15 Μαρτίου, 2025
Μάχη με τις φλόγες στην Καστοριά – Πολλαπλά τα μέτωπα
15 Μαρτίου, 2025
Δούκας: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απονομιμοποιηθεί πολιτικά και ηθικά»
15 Μαρτίου, 2025
Νεκρός ένας ηλικιωμένος που επιχείρησε να κλαδέψει δέντρο στα Χανία
15 Μαρτίου, 2025
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς του 21χρονου γερμανού τουρίστα, που εντοπίστηκε νεκρός στην Κρήτη
15 Μαρτίου, 2025
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι πιστοί στην τελευταία του κατοικία τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμο
15 Μαρτίου, 2025
Πρώην παίκτης ριάλιτι ο άνδρας που παρίστανε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας
15 Μαρτίου, 2025
Τι ήταν το νεφελώδες «τείχος» που «σκέπασε» τα νότια προάστια της Αθήνας – Ποια η διαφορά με την «κανονική» ομίχλη
15 Μαρτίου, 2025