Κέρκυρα: Σύλληψη 40χρονου που δεν φορούσε μάσκα – Υποστηρίζει ότι δέχθηκε αστυνομική βία

Ένταση επικράτησε στην Κέρκυρα, όταν αστυνομικοί ζήτησαν από πολίτη που δε φορούσε μάσκα σε εξωτερικό χώρο τα στοιχεία του για να του δώσουν πρόστιμο.

Σύμφωνα με το Mega, οι ποδηλάτες αστυνομικοί έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο.

Ο διαπληκτισμός οδήγησε στο να κληθούν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι νομίζοντας ότι ο πολίτης το σκάει τον έριξαν στο οδόστρωμα, ενώ ο ίδιος έλεγε ότι είναι καρδιοπαθής.

Διαφορετική όμως είναι η εκδοχή αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού που αναφέρει στο ίδιο μέσο ότι ο 40χρονος ήταν συνεργάσιμος και ζητούσε ο ίδιος να πάει στο Τμήμα με τους αστυνομικούς για να καταθέσει σε βάρος τους μήνυση.

«Τους φώναζε πάμε τώρα στο τμήμα να σας κάνω μήνυση, γιατί είναι λάθος αυτό που κάνετε και την ώρα που κάνει την κίνηση να μπει στο αμάξι τον αρπάζουν τέσσερα άτομα. Τον σπρώχνουν κάτω τον πατάνε ενώ αυτός συνεργαζόταν ήθελε να πάει στο τμήμα» περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ο άνθρωπος με το που τον τράβηξαν από το αμάξι φώναζε ”συνεργάζομαι είμαι καρδιοπαθής. Συνεργάζομαι είμαι καρδιοπαθής”» προσθέτει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά των αστυνομικών και απειλή ενώ του επιβλήθηκε και το πρόστιμο των 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Από την πλευρά του ο συλληφθείς κατέθεσε μήνυση σε βάρος ενός αστυνομικού για εξύβριση και απλή σωματική βλάβη, με αποτέλεσμα ο ένστολος να συλληφθεί.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
United Group: Συμφωνία για πώληση της SBB Σερβίας στην e& PPF Telecom
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει σειρά διαλέξεων σε φοιτητές στο Χάρβαρντ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Live: Η τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό των σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Καθηγήτριες καταγγέλλουν εκπαιδευτικό για σεξουαλική παρενόχληση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Η κυβέρνηση είναι ένοχη και παίζει τα ρέστα της για να σωθεί
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αίγυπτος προς Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα μείνουν στη γη τους»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τα Τέμπη: «Αισθανόμαστε βαρύ το χρέος που πέφτει στους ώμους μας»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου
12 Φεβρουαρίου, 2025