Μετά την καταγγελία του 19χρονου η οποία άνοιξε το δρόμο για ένα γαϊτανάκι αποκαλύψεων αναφορικά με την Κιβωτό του Κόσμου, μια νέα καταγγελία για ασέλγεια βλέπει το φως της δημοσιότητας με θύμα πάλι έναν ανήλικο.
Κιβωτός του Κόσμου: Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ένας ανήλικος από τη δομή του Βόλου, ο οποίος κλήθηκε μυστικά να καταθέσει, κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές της Αθήνας, ότι ηγετικό στέλεχος της δομής του, προέβη σε ασελγείς πράξεις.
Η κατάθεση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα ερευνήσει αν ισχύουν όσα καταγγέλλει ο ανήλικος. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη καταγγελία έχει γίνει λόγος και από τον 19χρονο, που κατήγγειλε πρώτος.
Ο 19χρονος είχε αναφέρει για τον ανήλικο, εκτός από τη δική του κακοποίηση και έτσι αναζητήθηκε ο ανήλικος από τις αρμόδιες αρχές. Μόλις τα στελέχη της αστυνομίας τον εντόπισαν ταξίδεψαν από την Αθήνα στον Βόλο, τον βρήκαν και του πήραν κατάθεση υπό άκρα μυστικότητα.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά μεγέθη της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά και την περιουσία που φαίνεται να κατάφεραν να αποκτήσουν πρεσβυτέρα και πατέρας Αντώνιος.
Κιβωτός του Κόσμου: Η διαδρομή του “μαύρου” χρήματος
Οι αρμόδιες Αρχές περνούν από «κόσκινο» τόσο τα οικονομικά της Δομής όσο και τους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου , ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις κινήσεις που έγιναν με την μεταφορά χρημάτων καθώς και με τα λεφτά που σήκωσε η πρεσβυτέρα από την θυρίδα υποκαταστήματος τράπεζας.
Κεντρικό συμπέρασμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος που ερευνά όλες τα οικονομικά της Δομής αλλά και των υπευθύνων της, φαίνεται πως είναι ότι η τραπεζική θυρίδα που κινούσε η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή λειτουργούσε ως «αποθήκη» μαύρου χρήματος, για προσωπικούς σκοπούς.
Όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» Βασίλης Λαμπρόπουλος, αν και η θυρίδα ήταν στο όνομα της «Κιβωτού», κανείς δεν γνώριζε το περιεχόμενό της.
Έτσι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα τοποθετούσαν εκεί τα χρήματα και ανάλογα με το αν υπήρχε ανάγκη, τα τοποθετούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς –όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δεν υπήρχε καμία εκμετάλλευση των ακινήτων που είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία της «Κιβωτού» από δωρεές, αν και κάποια θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα.