Κακοκαιρία Daniel: Στους 12 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Αυξάνονται οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel, που σάρωσε τη Θεσσαλία, καθώς άλλος ένας συμπολίτης μας είχε τραγική κατάληξη.

Πρόκειται για έναν 56χρονο, ο οποίος βρισκόταν στην επίσημη λίστα των αγνοούμενων από χθες, 9 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας εντοπίστηκε από drone ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Δημήτριος και Πέτρινο, στην Καρδίτσα.

Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 4.250 διασώσεις, ενώ αίσιο τέλος είχε η γιγάντια επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τη διάσωση 8 πυροσβεστών και πολιτών κοντά στη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα, όταν ανατράπηκαν οι 2 βάρκες που επέβαιναν και έπεσαν στα ορμητικά νερά.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται πλέον από την υψηλή στάθμη του Πηνειού, που απειλεί όλες τις παραποτάμιες περιοχές και όσες βρίσκονται κοντά στη λίμνη Κάρλα, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρούν σε συνεχείς εκκενώσεις οικισμών και απεγκλωβισμούς. Στα λασπόνερα έχουν βουλιάξει συνοικίες της Λάρισας, που είναι αποκλεισμένη οδικώς και σιδηροδρομικώς. Σημειώνεται ότι κλειστή παραμένει η εθνική οδός από τη Λαμία μέχρι την Πιερία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και από την Πιερία μέχρι τη Λάρισα στο ρεύμα προς Αθήνα. Την ίδια ώρα, χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων εξακολουθούν να βρίσκονται βυθισμένα στα νερά, παρόλο που η στάθμη τους έχει υποχωρήσει. Απόλυτη είναι η καταστροφή σπιτιών, υποδομών, επιχειρήσεων και καλλιεργειών στον Θεσσαλικό κάμπο, στον Βόλο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κατεστραμμένο δίκτυο υδροδότησης, ενώ στο Πήλιο μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καταστραφεί και πολλά χωριά παραμένουν αποκομμένα.

Δραματικές ώρες στον Παλαμά – Η υποχώρηση των νερών αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής
Στον Παλαμά οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν να διαχειριστούν τις ζημιές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Το νερό έχει υποχωρήσει αν και υπάρχουν ακόμα πλημμυρισμένα σημεία. Πλέον δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή αλλά υπάρχουν σπίτια όπου απαιτείται άντληση υδάτων. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν αγννούμενους.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κεραμέως: Πάνω από 2.000 Έλληνες του εξωτερικού έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα Rebrain Greece
9 Οκτωβρίου, 2024
Αγαπηδάκη: 45 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα Κέντρα Υγείας
9 Οκτωβρίου, 2024
Cenergy Holdings: €9,00 ανά νέα μετοχή λόγω ισχυρής ζήτησης
9 Οκτωβρίου, 2024
Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου για τη φωτιά της 29ης Σεπτεμβρίου
9 Οκτωβρίου, 2024
15χρονος χάκαρε κατάστημα e-shop και έκανε αγορές σχεδόν τζάμπα
9 Οκτωβρίου, 2024
Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να μην συζητήσει το αίτημα διαγραφής Κασσελάκη
9 Οκτωβρίου, 2024
Στο Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής η Νίκη Κεραμέως
9 Οκτωβρίου, 2024
Ηράκλειο: Συνταξιούχος καθηγητής κατηγορείται ότι βίαζε επί 24 χρόνια τα ανίψια του
9 Οκτωβρίου, 2024
Η Κύπρος εξελέγη μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων OHE
9 Οκτωβρίου, 2024
Επιστολή από Ισραηλινούς στρατιώτες: «Αρκετοί από τους ομήρους έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις του Ισραήλ»
9 Οκτωβρίου, 2024