Κηδεία Μαραντόνα: Χάος! Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Ξύλο και δακρυγόνα

Χάος επικράτησε στο Μπουένος Άιρες. Παρά το γεγονός ότι το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Θεού του παγκοσμίου ποδοσφαίρου παρατάθηκε κατά τρεις ώρες, το συγκεντρωμένο πλήθος ήταν αδύνατο να ελεγχθεί κι η κατάσταση ξέφυγε.

Η αστυνομία προσπάθησε να περισώσει την κατάσταση αλλά μάλλον τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν έξω από το Casa Rosada έπεσαν δακρυγόνα. Τα επεισόδια που ξεκίνησαν πήραν μεγάλη έκταση, με τον κόσμο και την αστυνομία να συγκρούονται ενώ υπάρχουν αναφορές πως από πλευράς των αρχών έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα και πλαστικές σφαίρες για να απομακρύνουν το πλήθος.

Επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις και security εμφανίστηκαν στη συνέχεια εντός του Προεδρικού Μεγάρου, για να μπορέσουν να ελέγξουν τον κόσμο που ήδη είχε εισβάλει σε αυτό. Μάλιστα, κάποιοι είχαν ξηλώσει τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί για να τηρείται η σειρά για το λαϊκό προσκύνημα, και επικράτησε πανδαιμόνιο για αρκετή ώρα.

Θυμίζουμε πως το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει ξεκινήσει από τις 06:00 (ώρα Αργεντινής) κι ενώ αρχικά θα τελείωνε στις 16:00, λόγω του τεράστιου όγκου του πλήθους θα διαρκέσει ως τις 19:00 (ώρα Αργεντινής) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κηδεία του Θεού κι η μεταφορά της σορού του στο Jardin Bella Vista όπου θα είναι η τελευταία του κατοικία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί και ένα δημοσίευμα που αναφέρει πως τελευταία επιθυμία του Μαραντόνα ήταν να ταριχευτεί, όπως είχε κάνει το – εμβληματικό για την Αργεντινή – ζεύγος Περόν.

-Ad-