Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Στεφάνια από φίλους και πολιτικούς – «Το μάθημα σολφέζ έγινε πιο ορφανό»

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του Ρόμπερτ Ουίλιαμς θα είπαν το τελευταίο «αντίο» στον τραγουδιστή στην αγγλικανική εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας παρουσία συγγενών και φίλων.

Τον αγαπημένο μουσικοσυνθέτη αποχαιρέτησαν οι άλλοτε συνεργάτες του Πασχάλης και Μπέσσυ Αργυράκη με τους οποίους συνυπήρξε στη σκηνή της Eurovision με τον ιστορικό πια μάθημα σολφέζ, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την κηδεία, όπως αποκάλυψε η κόρη του Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Ιλένια, η σορός του τραγουδιστή θα αποτεφρωθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής 21 Αυγούστου 2022, μετά από μάχη με τον καρκίνο που έδινε στο νοσοκομείο, σε ηλικία 73 ετών.

Από τον Μάρτιο ανέβαινε τον δικό του Γολγοθά, ξεκινώντας με κάποιες ενοχλήσεις στο στομάχι και ανεβασμένους τους οργανικούς δείκτες. Ο ίδιος έδινε μάχη στο νοσοκομείο μαζί με τους γιατρούς, οι οποίοι ήταν δίπλα του όλο τον καιρό. Αναφέρουν μάλιστα ότι ήταν ένας ιδιαίτερα δυνατός χαρακτήρας που προσπάθησε να βγει νικητής αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

«Είναι σαν να χάθηκε ένα κομμάτι της νιότης μας, ένας πάρα πολύ όμορφος άνθρωπος. Ήταν ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους, που δύσκολα αναπληρώνεται η απουσία του», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Το «Μάθημα Σολφέζ» και η Eurovision
Το Μάθημα Σολφέζ ήταν η ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 1977, ερμηνευμένο στα ελληνικά από τους Πασχάλη, Μαριάννα Τόλη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς & Μπέσσυ Αργυράκη. Και οι τέσσερις καλλιτέχνες ακολουθούσαν σόλο καριέρα πριν από την είσοδό τους στο Διαγωνισμό. Η μουσική γράφτηκε από τον Γιώργο Χατζηνάσιο σε στίχους της Σέβης Τηλιακού.

Το τραγούδι κέρδισε την 5η θέση στον διαγωνισμό, συγκεντρώνοντας 92 βαθμούς και έγραψε ιστορία στις ελληνικές συμμετοχές.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Στέλιος Μπουφίδης
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Αεροπορικές επιδρομές ακριβείας του Ισραήλ κατά θέσεων της Χεζμπολάχ – Τα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι IDF
29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΟΑΣΑ: Νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής για καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κ. Μητσοτάκης: Μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, εταιριών και οργανισμών για την Ελλάδα, μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο – Ορατό ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης, αναφορές για επιχειρήσεις στα σύνορα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024