Κηφισιά: Η σχολική τσάντα λειτούργησε προστατευτικά για τον 9χρονο

Έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο ο 9χρονος μαθητής που καταπλακώθηκε από την μεταλλική πόρτα του δημοτικού σχολείου νοσηλεύεται ακόμα για παρακολούθηση.

Το 9χρονο αγοράκι φαίνεται πως γλίτωσε τα χειρότερα λόγω της σχολικής τσάντας που φορούσε στην πλάτη του. Στάθηκε ως προστατευτικό για αυτόν, με την πόρτα που έπεσε πάνω του να ζυγίζει 150 κιλά.

Η Λήδα Μπλαμούτση,  μέλος Δ.Σ. δημοτικού σχολείου περιέγραψε:
«Μετά από τρία τέσσερα παιδιά που βγήκαν άρχισε να κουνιέται η πόρτα και έπεσε πάνω στο πέμπτο παιδάκι που βγήκε από την πόρτα. Ευτυχώς για καλή τύχη, γιατί ήταν γονείς που περίμεναν τα παιδιά, καταφέρανε δύο μανάδες να περιορίσουν τη φόρα που έπεσε η πόρτα και δεν το πλάκωσε με όλη τη δύναμη».

Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του μαθητή

Ο ανήλικος μαθητής νοσηλεύεται στο Παίδων Πεντέλης με κάταγμα στην σπονδυλική στήλη και αιμάτωμα στο κεφάλι, ωστόσο η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη.

«Κατά την κλινική εξέταση είχε πλήρη επικοινωνία, πλήρη κινητικότητα και αισθητικότητα και ήταν αιμοδυναμικά σταθερός. Έγιναν οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις και παραμένει εκτός κινδύνου νοσηλευόμενος στη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο», λέει το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

Ο εργολάβος ισχυρίστηκε πως είπε στην υποδιευθύντρια πως η καγκελόπορτα δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ακόμα, κάτι που το σχολείο διαψεύδει.

«Ο εργολάβος παρέδωσε την πόρτα χωρίς να βάλει καμία κορδέλα, κανένα μέτρο προστασίας, παρέδωσε τα κλειδιά στην υποδιευθύντρια και έφυγε. Δεν ειπώθηκε κάτι ότι δεν έπρεπε να λειτουργήσει», δήλωσε εκπαιδευτικός.

Ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης, πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αμαρουσίου ανέφερε:
«Διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή ότι η πόρτα είναι ασφαλής, τελείωσαν οι διεργασίες, μπορούν να την χρησιμοποιήσουν και για αυτό η πόρτα χρησιμοποιήθηκε, γιατί αν τους έλεγαν όχι, υπήρχαν και άλλες δύο πόρτες που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν».

Γονείς και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων έκαναν στάση διαμαρτυρίας νωρίς το πρωί, αναφέροντας πως στο παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα.

«Να προσέχουν λίγο παραπάνω όταν πρόκειται για παιδιά, μαθαίνω, σήμερα το πρωί το έμαθα, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έκανε τις εργασίες είχε κάνει άλλες δύο φορές στο σχολείο μας πράγματα τα οποία έχουν βγει λάθος και εκεί. Έπεσε ένα στέγαστρο άλλη φορά, άλλη πόρτα», σημείωσε γονέας.

Ο εργολάβος και οι δύο γιοι του που συμμετείχαν στις εργασίες περνάνε από αυτόφωρο και φαίνεται να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της πρόκλησης σωματικών βλαβών.