Κηφισιά: «Το παιδί άνοιξε και κατέβηκε μόνο του από το σχολικό»

Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην Κηφισιά, όταν ένα αγοράκι μόλις 5 ετών έμεινε ξεχασμένο για πάνω από 6 ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου του δήμου Κηφισιάς, Γιώργος Χουντουμάδης μίλησε στο Action24 και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» για το συμβάν, περιγράφοντας πώς το παιδάκι βγήκε μόνο του από το λεωφορείο, αλλά ξαναγύρισε μέσα και έμεινε στο κάθισμά του, όπου εντοπίστηκε σχεδόν 6,5 ώρες αργότερα.

«Τον πρώτο ρόλο για τα παιδιά τον έχει η συνοδός. Τη Δευτέρα το πρωί ενώ παραλάβανε πέντε παιδάκια στο σχολικό, στο νηπιαγωγείο κατεβάσανε τέσσερα. Το ένα ήταν κουρασμένο και το πήρε ο ύπνος στο κάθισμα, με αποτέλεσμα να μην το προσέξουν, να παρκάρουν το πούλμαν στο πάρκινγκ το οποίο είναι μακριά. Δεν το είδαν ούτε εκεί, με αποτέλεσμα να κλείσουν το σχολικό. Το παιδάκι όταν ξύπνησε ήταν μόνο του», σημείωσε ο κύριος Χουντουμάδης.

«Το παιδί άνοιξε την πόρτα, κατέβηκε, βρισκόταν μάλιστα πολύ κοντά σε λεωφόρο, ευτυχώς γύρισε πίσω, έδειξε τρομερή ψυχραιμία. Εγώ τον λέω “μικρό ήρωα”» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων.

«Το παιδί δέθηκε με τη ζώνη και έβγαλε ένα βιβλίο που είχε μέσα στην τσάντα του και διάβασε μέχρι να το βρουν, κάτι που έγινε μετά από 6,5 με 7 ώρες», πρόσθεσε.