Κικίλιας: Αν πρέπει να πάρουμε μέτρα, θα τα πάρουμε

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική να ξεκινάει από τις 18:00, αν οι ειδικοί κρίνουν πως αυτό θα πρέπει να γίνει.

«Πλέον μετά την εμπειρία αυτών των δώδεκα μηνών της πανδημίας υπάρχουν συγκεκριμένες τακτικές για να προστατευθούμε» σημείωσε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel το βράδυ της Τρίτης μετά την «εκτόξευση» των κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα στην Ελλάδα.

«Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία της μέσης ελληνικής οικογένειας» ανέφερε στην συνέχεια αλλά όπως τόνισε: «Πρέπει να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να παρθούν νέα σκληρότερα μέτρα, ο κ. Κικίλιας είπε: «Είναι αμαρτία, εδώ που φτάσαμε, προστατεύοντας ανθρώπινες ζωές, και με πόνο για τους ανθρώπους που έχουν χαθεί να μην κάνουμε μια ακόμα προσπάθεια» και πρόσθεσε: «Αξίζει τον κόπο να κάνουμε αυτήν την τελευταία προσπάθεια».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Μάρας Ζαχαρέα αν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00 ο κ. Κικίλιας άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών, αν τα δεδομένα είναι τέτοια που πρέπει να πάρουμε μέτρα θα πάρουμε μέτρα. Ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις και πρέπει να τα καταφέρουμε. Πάνω απ’ όλα η προάσπιση της δημόσιας υγείας» είπε ο υπουργός Υγείας.

-Ad-