Κικίλιας: Έχουμε τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα

«Δίνουμε τεράστια μάχη» απέναντι στον κορονοϊό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Μιλώντας για το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ στην Αττική, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ξεδιπλώνεται βήμα-βήμα, με πρόγραμμα.

«Στην Αττική αναπτύσσεται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχουμε εκπονήσει. Έχουμε φτάσει τις 1.393 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, να σας θυμίσω ότι ξεκινήσαμε την πανδημία με 565. Σήμερα (09/03/2021) προστίθενται άλλες 10 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο Τζάνειο, όπως είχα ανακοινώσει, και μέχρι το Σάββατο άλλες 5 κλίνες στο Ιπποκράτειο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Επίσης, «το Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε all Covid Νοσοκομείο και το αντίστοιχο κομμάτι της εφημερίας το παίρνει το Ερρίκος Ντυνάν, πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το Ωνάσειο καλύπτει καθημερινά τις εφημερίες των καρδιοχειρουργικών περιστατικών σε όλη τη Νότια Ελλάδα».

Αναφερόμενος στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «έχουμε τη στήριξή του», στην «τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι στο ΕΣΥ, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι, Διοικητές Νοσοκομείων, ΥΠΕάρχες και όλο το υπουργείο Υγείας φυσικά».

«Σήμερα ανακοίνωσα ότι δύο κορυφαίοι Όμιλοι της χώρας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, δίνουν δύο Κλινικές τους πλήρως στελεχωμένες για Covid περιστατικά στην Αττική. Και η συνέχεια θα είναι με ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες και αποκατάσταση» πρόσθεσε. «Βλέπετε, η φροντίδα σε έναν ασθενή με Covid είναι συνεχής, πολυεπίπεδη και δύσκολη. Και εμείς είμαστε ταγμένοι σε αυτή τη μάχη, γιατί περί μάχης πρόκειται».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι περισσότεροι ιδιώτες γιατροί θα συμβάλλουν στο ΕΣΥ. «Είχα ανακοινώσει ότι θα συνεπικουρήσουν το υπάρχουν ιατρικό προσωπικό 16 ιατροί από τον ιδιωτικό τομέα. Έχουν ήδη γίνει 26 και θα φτάσουν τους 50.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια και με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας, έχω ήδη μιλήσει με τον Γιώργο Πατούλη. Είμαι σίγουρος ότι οι ιδιώτες ιατροί θα συνδράμουν και θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα αρνηθεί να βοηθήσει και να στηρίξει τους συνανθρώπους μας στη μάχη, στην πιο κρίσιμη καμπή της μάχης» τόνισε.