Κικίλιας: Είμαστε πολύ περήφανοι για τον τρόπο που έχουμε αντιμετωπίσει την πανδημία

Στις κατηγορίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος της κυβέρνησης για λάθος χειρισμούς κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας, απάντησε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στην Βουλή και ψηφίζεται σήμερα.

«Είμαστε πολύ περήφανοι, για τον τρόπο που έχουμε αντιμετωπίσει την πανδημία, στο πρώτο κύμα, μπορέσαμε και αμυνθήκαμε και στο δεύτερο χρησιμοποιήσαμε το σύνολο του ΕΣΥ, με διπλασιασμό των ΜΕΘ» είπε ο Βασίλης Κικίλιας και υπογράμμισε ότι μονιμοποιούνται 4.000 νοσηλευτές και γιατροί του ΕΣΥ στις ΜΕΘ, αλλά και ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή άλλοι γιατροί στις λίστες.

«Εγώ ο ίδιος ανακοίνωσα την δυνατότητα του ελληνικού κράτους να μπορεί να εμβολιάζει μέχρι και 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας το μήνα. Όμως θέλω να σας θυμίσω, και αυτό με λυπεί, ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες με κατηγορείτε για εμπόριο ελπίδας. Το επαναλαμβάνετε συνεχώς. Είχα πει ότι τα εμβόλια θα έρθουν το Δεκέμβριο του 2020. Σας ζητώ να ανακαλέσετε την τοποθέτηση σας» ανέφερε ο κ. Κικίιας και συμπλήρωσε ότι στις δόσεις του πρώτου εμβολίου της Pfizer θα προστεθούν και τα εμβόλια των άλλων δύο εταιρειών και έτσι θα αυξηθούν οι δόσεις.

-Ad-