Κικίλιας: Έως τις 10 Φεβρουάριου θα έχει έρθει το εμβόλιο της Astrazeneca στην Ελλάδα

Σε εγρήγορση βρίσκεται ο εμβολιαστικός μηχανισμός σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «θα μπουν στο φουλ οι μηχανές για τον εμβολιασμό» κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει τρία εμβόλια, με αυτό της Astrazeneca να αναμένεται να έρθει στη χώρα μας έως τις 10 Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 270 χιλιάδες εμβολιασμοί και τόνισε ότι τον Φεβρουαριο ο αριθμός θα είναι τριπλάσιος και τον Μάρτιο ακόμα μεγαλύτερος.

Αναφορικά με την ανοσία, ο κ .Κικίλιας πως αν εμβολιαστούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι πρώτα που αφορά ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες και από εκεί και πέρα το σύνολο του πληθυσμού μπορούμε να φτάσουμε στην ανοσία, ενώ χαρακτήρισε «δύσκολο μήνα» τον Φεβρουάριο λόγω των λοιμώξεων και των ιών που κάνουν την εμφάνισή τους.

«Εάν συνεχίσει χωρίς διακοπές η προμήθεια των κρατών μελών και έρθουν τα εμβόλια είναι προφανές ότι μέχρι αρχές καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους υγειονομικούς, τους μεγάλους σε ηλικία έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι ατενίζουμε με αισιοδοξία το καλοκαίρι» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραγωδία στην άσφαλτο στο Μεσολόγγι: Νεκρός ένας 27χρονος – Σοβαρά τραυματισμένος ένας 26χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αλεξάνδρα Νίκα: «Αρκεί μία κακή στιγμή για να ανατρέψει τα πάντα» – Το πρώτο μήνυμα μετά την παράσυρση στο Κολωνάκι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη με τη μέθοδο του «Ριφιφί» με λεία άνω των 4.000.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία – «Τον ρώτησα γιατί χάλασε τα χρήματα της βάφτισης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025