Κικίλιας: Έως τις 10 Φεβρουάριου θα έχει έρθει το εμβόλιο της Astrazeneca στην Ελλάδα

Σε εγρήγορση βρίσκεται ο εμβολιαστικός μηχανισμός σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «θα μπουν στο φουλ οι μηχανές για τον εμβολιασμό» κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει τρία εμβόλια, με αυτό της Astrazeneca να αναμένεται να έρθει στη χώρα μας έως τις 10 Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 270 χιλιάδες εμβολιασμοί και τόνισε ότι τον Φεβρουαριο ο αριθμός θα είναι τριπλάσιος και τον Μάρτιο ακόμα μεγαλύτερος.

Αναφορικά με την ανοσία, ο κ .Κικίλιας πως αν εμβολιαστούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι πρώτα που αφορά ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες και από εκεί και πέρα το σύνολο του πληθυσμού μπορούμε να φτάσουμε στην ανοσία, ενώ χαρακτήρισε «δύσκολο μήνα» τον Φεβρουάριο λόγω των λοιμώξεων και των ιών που κάνουν την εμφάνισή τους.

«Εάν συνεχίσει χωρίς διακοπές η προμήθεια των κρατών μελών και έρθουν τα εμβόλια είναι προφανές ότι μέχρι αρχές καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους υγειονομικούς, τους μεγάλους σε ηλικία έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι ατενίζουμε με αισιοδοξία το καλοκαίρι» ανέφερε μεταξύ άλλων.

-Ad-