Κικίλιας: Προσέξτε στις γιορτές για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε για ακόμα μια φορά την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έτσι ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά και σε συνδυασμό με την έναρξη των εμβολιασμών να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Παρουσία του υπουργού, Βασίλη Κικίλια, έγινε η τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό πριν τα Χριστούγεννα. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως είναι επιβεβλημένο να τηρηθούν στο έπακρο τα μέτρα τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά, έτσι ώστε να καταφέρει σταδιακά η κοινωνία να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του υπουργείου για την ψυχική υγεία των πολιτών, ένας τομέας που έχει πληγεί ιδιαίτερα στη διάρκεια της πανδημίας τόσο λόγω των μέτρων όσο και λόγω του άγχους που επικρατεί για το «αύριο» σε οικονομία και εργασία, ενώ στάθηκε ξανά στο σχέδιο «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς, στο οποίο όπως ανέφερε συνδράμει το σύνολο του ελληνικού κράτους.

Ξεκινώντας την ενημέρωση ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, με 937 νέα κρούσματα, 495 συμπολίτες μας διασωληνωμένους και 62 νέους θανάτους. «Με βάση αυτά τα στοιχεία, που δεν είναι στατιστικά για εμάς αλλά με πόνο ψυχής βλέπουμε τον «Γολγοθά» και την «Οδύσσεια» που περνούν οι συμπολίτες μας, κάνουμε έκκληση να γιορτάσουμε στενά οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Με αγάπη, αλλά και προσοχή. Το χρωστάμε στον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας να προσέξουμε ιδιαίτερα», είπε χαρακτηριστικά.