Κικίλιας: Τροπολογία για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατέθεσε στην Βουλή

«Είμαστε χαρούμενοι που σε ένα τόσο σημαντικό θέμα η εθνική αντιπροσωπεία εμφανίζεται ενωμένη», δήλωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε στην Βουλή, τροπολογία για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού, δίνοντας έμφαση στην κατάρτιση του σχεδίου και την υλοποίηση της συγκεκριμένης κρίσιμης προσπάθειας αναχαίτισης της πανδημίας υπήρξε ευρύτατη κομματική και κοινωνική συναίνεση.

Ειδική αναφορά στους τομεάρχες Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Ξανθό και Ανδρέα Πουλά αντίστοιχα, έκανε ο υπουργός αλλά και στον εκπρόσωπο του ΜεΡΑ25 για την συμβολή τους.

«Να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Ξανθό και Πουλά και τον εκπρόσωπο του ΜεΡΑ25 καθώς και των υπόλοιπων κομμάτων με τις συμφωνίες και τις αντιρρήσεις τους που έθεσαν ως εθνική προτεραιότητα την εκστρατεία εμβολιασμού» είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως έχει διαμορφωθεί δημοκρατικό εμβολιαστικό τόξο.

«Είμαστε χαρούμενοι που σε ένα τόσο σημαντικό θέμα η εθνική αντιπροσωπεία εμφανίζεται ενωμένη. Για να ενημερώσουμε τους συμπολίτες τεκμηριωμένα και πειστικά για το πως θα γίνουν οι εμβολιασμοί. Για να τους ενημερώσουμε απέναντι στα fake news. Μπροστάρηδες στην προσπάθεια μπαίνουν τα κόμματα και τους ευχαριστώ. Μαζί με τα κόμματα θα μετέχουν οι Εκκλησία της Ελλάδας, οι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού. Θα μετέχουν ιατρικοί σύλλογοι, φαρμακευτικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, ΜΚΟ, επιχειρήσεις και όλος ο δημόσιος τομέας» συνέχισε ο υπουργός.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην «προσπάθεια μείζονος σημασίας» και για εγχείρημα που δεν μπορεί να φέρει εις πέρας μόνος του ένας οργανισμός.

Επιπλέον για τις διατάξεις που προβλέπουν διαφημιστική καμπάνια για τον εμβολιασμό σχολίασε ότι υπάρχει ευρύτερη κομματική συμφωνία για να γίνει ανοικτός διαγωνισμός με καθαρούς όρους και την συμμετοχή όλων των κομμάτων.

-Ad-