ΚΙΝΑΛ: «Άλλη μια φορά ανέτοιμο το υπουργείο Παιδείας»

«Οι κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ετοιμότητας ‘πήγαν περίπατο’ από την πρώτη στιγμή! Πρώτη ημέρα λειτουργίας του Webex και το σύστημα κατέρρευσε μέσα στις δυο πρώτες ώρες λειτουργίας του», ανέφερε η Χαρά Κεφαλίδου, για την πτώση λειτουργίας του διαδικτυακού συστήματος τηλεκπαίδευσης.

Η αρμόδια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής για τη Παιδεία διερωτήθηκε για την αξιοπιστία που παρέχει η σύμβαση με την εταιρεία CISCO η οποία, όπως επεσήμανε, «ουδέποτε ήρθε στη Βουλή, αν και είχε ζητηθεί από όλα τα κόμματα».

Σύμφωνα με την κ. Κεφαλίδου, από τον περασμένο Μάρτιο το Υπουργείο όφειλε να γνωρίζει τις δυνατότητες και τις αντοχές του συστήματος και να έχει αξιοποιήσει υπάρχουσες μελέτες στα συρτάρια των αρμοδίων για την αναβάθμιση των υποδομών των σχολικών μονάδων.

«Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο που κατέρρευσε σήμερα είναι η τρανταχτή απόδειξη της πλήρους ανετοιμότητας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να αντιμετωπίσει τα φλέγοντα ζητήματα στην εκπαίδευση», τόνισε καθώς η εξ αποστάσεως διδασκαλία από εδώ και πέρα θα αποτελέσει την κύρια μορφή εκπαίδευσης.

«Πρέπει όλοι, και κυρίως η Κυβέρνηση, να σταθούμε στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων που επιβάλλει η πανδημία. Επιτέλους αναζητείται σοβαρότητα από σοβαροφάνεια έχουμε πλεόνασμα!», κατέληξε.

-Ad-