ΚΙΝΑΛ: Το επίδομα των 800 ευρώ δεν το παίρνουν όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη

«Mόλις 1 στους 3 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα θα λάβουν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ και μόνο οι μισοί εξ όσων (υποτίθεται) σχεδίαζε το υπουργείο Εργασίας», υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής σύμφωνα με ανακοίνωση του Τομέα Εργασίας του κόμματος.

Αναφέρει επίσης ότι η κυβερνητική απόφαση συνιστά εμπαιγμό καθώς εν μέσω πανδημίας δεν φρόντισε όλους όσοι έχουν πραγματική ανάγκη.

Για την απόφαση να ενισχυθούν με 400 ευρώ μακροχρόνια άνεργοι, από το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζουν πως μόλις το 13% λαμβάνει αυτά τα χρήματα και 470.000 μακροχρόνια άνεργοι δεν παίρνουν ούτε τα 200 ευρώ της ενίσχυσης. Παρά ταύτα σημειώνεται ότι «καλωσορίζουμε την εξαγγελία του πρωθυπουργού για το επίδομα των 400 ευρώ. Ωστόσο, αυτή η μικρή ενίσχυση αφορά μόλις 155.000 άτομα, δηλαδή 1 στους 3 μακροχρόνια ανέργους».

Το ΚΙΝΑΛ καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας:

-Να επανεξετάσει τους ΚΑΔ και να εντάξει στα μέτρα όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται πραγματικά από την πανδημία.

-Να δώσει την ευχέρεια στους εργαζομένους που πλήττονται από την κρίση να καταθέσουν αυτόνομη αίτηση οικονομικής στήριξης.

-Να επεκταθεί η «ομπρέλα» προστασίας στο σύνολο των μισθωτών, ανεξαρτήτως (ψευδών) συμβάσεων και μορφών εργασίας, να καλυφτούν ΟΛΟΙ όσοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, οι οικοδόμοι κ.ά. «Η κυβέρνηση πρέπει να εκπονήσει ένα γενναίο σχέδιο ενίσχυσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στον τουρισμό -οι οποίοι επρόκειτο να αρχίσουν την απασχόλησή τους από τις αρχές Απριλίου (ή και νωρίτερα) και δεν προβλέπεται να αναλάβουν σύντομα εργασία.

Παράλληλα, στο Κίνημα Αλλαγής επιμένουν στη άμεση ανάγκη απόσυρσης του άρθρου 9 της ΠΝΠ με την οποία δίνεται η ευχέρεια στις επιχειρήσεις να μετατρέπουν τις συμβάσεις πλήρους εργασίας σε (πρόσκαιρες) συμβάσεις ολίγων ημερών την εβδομάδα ή ολίγων ωρών την ημέρα. «Πίσω από αυτό το αντεργατικό τρικ, το κόστος του lockdown, από την Πολιτεία και τις επιχειρήσεις, μεταφέρεται στις οικογένειες των εργαζομένων», επισημαίνουν.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Φάμελλος από Ιωάννινα: Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει, γιατί δεν εξασφαλίζει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια που απαιτούν οι πολίτες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Εισαγγελική έρευνα για αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες την ημέρα των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δύσκολος γρίφος ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Μεγάλος συνασπισμός ή τρικομματική λύση με διαπραγματεύσεις μηνών
23 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός στο Νοσοκομείο του Βόλου: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 30χρονη – Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Του έκοψε κλήση τροχονόμος και τον χτύπησε με το φορτηγό – Απίστευτο περιστατικό στην Καλαμαριά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός – Κολυδάς: Μετά τα χιόνια και το κρύο έρχονται πολλές βροχές Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Β. Καλογήρου: Ζητήθηκε ταχύτερη διεκπεραίωση των τοξικολογικών εξετάσεων και στοιχεία για ενδεχόμενη φαρμακευτική αγωγή
23 Φεβρουαρίου, 2025
Λέκκας για σεισμούς: «Θα είναι μια μακρόσυρτη ακολουθία – Το φαινόμενο ανέδειξε τα χρόνια προβλήματα της Σαντορίνης»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία – εκλογές: Οι αγορές προεξοφλούν σχηματισμό κυβέρνησης και προσβλέπουν στην ανάκαμψη της οικονομίας
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σταδιακή ύφεση παρουσιάζει η σεισμικότητα στη ζώνη Σαντορίνης – Αμοργού – Οι εκτιμήσεις των ειδικών και ο κίνδυνος για κατολισθητικά φαινόμενα
23 Φεβρουαρίου, 2025