ΚΙΝΑΛ: Ζητάμε την άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών

Την άμεση επίταξη κλινικών ιδιωτικών νοσοκομείων για την νοσηλεία ασθενών με τον ιό και την ένταξη ιδιωτών γιατρών για την λειτουργία τους, ζητά το Κίνημα Αλλαγης καταγγέλλοντας την αύξηση των περιστατικών COVID-19 στα νοσοκομεία της Αττικης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του κόμματος, «κατά τη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός πληρώθηκαν με ασθενείς, όλες οι διαθέσιμες κλίνες COVID. Ίδια κατάσταση διαμορφώνεται στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική».

Παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση πως παρά την τραυματική εμπειρία της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση είναι πάλι απροετοίμαστη, όπως λενε. «Το Υπουργείο Υγείας μεθοδεύει τώρα την αναστολή λειτουργίας άλλων, κρίσιμων για την υγεία των πολιτών κλινικών (π.χ. καρδιοχειρουργικών) για να δημιουργηθούν κλίνες για ασθενείς με τον ιό. Αυτή η επιλογή όμως υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, στέλνει τους πολίτες που έχουν σοβαρές ασθένειες στον ιδιωτικό τομέα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική επιβάρυνση τους», σημειώνουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:

«Κατά τη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός πληρώθηκαν με ασθενείς, όλες οι διαθέσιμες κλίνες COVID.

Ίδια κατάσταση διαμορφώνεται στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική.

Παρά την τραυματική εμπειρία της Θεσσαλονίκης, η Κυβέρνηση δείχνει και πάλι απροετοίμαστη, πορεύεται χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό.

Το Υπουργείο Υγείας μεθοδεύει τώρα την αναστολή λειτουργίας άλλων, κρίσιμων για την υγεία των πολιτών κλινικών (πχ καρδιοχειρουργικών) για να δημιουργηθούν κλίνες για ασθενείς με τον ιό.
Αυτή η επιλογή όμως υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, στέλνει τους πολίτες που έχουν σοβαρές ασθένειες στον ιδιωτικό τομέα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική επιβάρυνση τους.
Είναι ώρα και ο ιδιωτικός τομέας να ενταχθεί επιτέλους στην προσπάθεια κατά της πανδημίας.
Ζητάμε την άμεση επίταξη κλινικών ιδιωτικών νοσοκομείων για την νοσηλεία ασθενών με τον ιό και την ένταξη ιδιωτών γιατρών για την λειτουργία τους. Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει πάνω από όλα τους πολίτες ,όχι μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας».

-Ad-