«Κίνδυνος για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα τις γιορτές» – Τι απαντά ο Πάιατ

Πάγιες συστάσεις για την εορταστική περίοδο σε κάθε ευρωπαϊκό προορισμό και όχι έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία συνιστά η χθεσινή αναφορά του State Department για την Ελλάδα, διευκρινίζει ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Mε ανάρτησή του στο twitter, χαρακτηρίζει εσφαλμένες τις σχετικές αναφορές του Τύπου και τονίζει ότι η Ελλάδα παραμένει στο επίπεδο ταξιδιωτικής οδηγίας «1», ήτοι στην πιο ασφαλή σχετική κατηγοριοποίηση του State Department.

Από που προήλθε ο «συναγερμός»

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, με ανακοίνωσή της, τονίζει πως κατά τη διάρκεια των εορτών τα μέτρα ασφάλειας στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα εξαιτίας συνεχιζόμενων απειλών από διεθνείς, όπως αναφέρει, τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένα άτομα.

Αυτή είναι η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας:

«Τοποθεσία: Ελλάδα – Σε ολόκληρη τη χώρα

Γεγονός: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, κλαμπ, νυχτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες.

Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.

Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας.

Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε.

Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

-Ad-