Κινέζοι εγκατέστησαν κεραίες 5G σε κορυφή του Έβερεστ (video)

Πάνω από 150 υπαλλήλους έστειλε το παράρτηματ της κινεζική εταιρείας China Μοbile του Θιβέτ σε κορυφή του Έβερεστ στο όρος Qomolangma με αποστολή την εγκατάστασης κεραίας 5G.

Από την Κυριακή 20 Απριλίου, τρεις σταθμοί βάσης 5G είχαν κατασκευαστεί στην Κατασκήνωση Βάσης των 5.300 μέτρων και σε Κατασκήνωση Βάσης των 5.800 μέτρων. Άλλες δύο βάσεις θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα στα 6.500 μέτρα και θα επικοινωνούν με τις άλλες στέλνοντας σήματα στην κορυφή του βουνού.

Το εν λόγω σήμα 5G βασίζεται σε μη αυτόνομα δίκτυα (NSA) και αυτόνομα (SA) Πάνω από 150 εργαζόμενοι εργάζονται για το έργο και εγγυώνται επίσης την αναβάθμιση και συντήρηση του συστήματος μεταφοράς σήμaτος κοντά στο όρος Qomolangma.

Για την προστασία του περιβάλλοντος, δεν επιτρέπεται η εκσκαφή στον πυρήνα της βάσης και έχει υιοθετηθεί διάταξη θωρακισμένου καλωδίου που προκαλεί ελάχιστες βλάβες, σύμφωνα με την China Mobile. Και η εταιρεία είπε ότι η αποστολή θα προσφέρει ευκολία στην επιστημονική έρευνα και ορειβασία στο Όρος Qomolangma.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η συγκεκριμένη «Κατασκήνωση Βάσης» διαθέτει και 5G κάλυψη στα 5.364 μέτρα υψόμετρο, ενώ εγκαταστάθηκε και μία κάμερα για live streaming κάθε ώρα της ημέρας, 24 ώρες το 24ωρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο στήθηκε το 2010 η πρώτη 3G σύνδεση και έτσι από εκείνο το σημείο στο υψηλότερο υψόμετρο το 2011 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Samsung Galaxy S II. Το 2013 εγκαταστάθηκε από την China Mobile και η πρώτη 4G κεραία.