Κιβωτός του Κόσμου: Διπλές βαφτίσεις, σεξουαλικές κακοποιήσεις και νέα αναπάντητα ερωτήματα

Την ώρα που οι καταγγελίες για τον πατέρα Αντώνιο και τα όσα συνέβαιναν για χρόνια στην Κιβωτό του Κόσμου παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, η μεγάλη έρευνα προχωρά με στόχο να πέσει φως σε μια σειρά από σκοτεινά μυστικά κι ερωτήματα.

Η εφημερίδα «Τα Νέα», δίνει νέες διαστάσεις στην πολύκροτη υπόθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης. Όπως αναφέρει πρώην κορυφαίο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου», άδειασε προχθές το μεσημέρι με απόλυτη μυστικότητα μια τραπεζική θυρίδα, σε τράπεζα που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα των κεντρικών γραφείων της οργάνωσης στον Κολωνό. Αναζητούν στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις που είχε λάβει η Κιβωτός σε βάθος 5ετίας, από κρατικές επιχορηγήσεις και Ευρωπαϊκά προγράμματα. Παρούσα και η νέα πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης μαζί δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα παραμένουν άφαντοι με τις καταγγελίες σε βάρος τους να πληθαίνουν. Οι Αρχές έχουν ήδη εστιάσει σε μαρτυρίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις, ξυλοδαρμούς, απάνθρωπες τιμωρίες με καταναγκαστική εργασία, για ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που έχουν περιγράψει τρόφιμοι αλλά και πρώην εργαζόμενοι σε δομές.

Όπως κατήγγειλε στο Live News πρώην φιλοξενούμενος σε δομή της Κιβωτού, είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από ανώτατο στέλεχος της οργάνωσης.

Πολλά ερωτήματα γεννούν και οι καταγγελίες για διπλές βαφτίσεις, με τις αρχές να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν υπάρχει σύνδεση με παράνομες υιοθεσίες παιδιών.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες ανθρώπων που ζητούσαν επανειλημμένα να γίνουν ανάδοχοι λαμβάνοντας όπως λένε επί χρόνια αρνητικές απαντήσεις παρά το γεγονός ότι πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις.

Από την άλλη, βρίσκονται γονείς, που όπως καταγγέλλουν, δεν τους επιτρέπουν να δουν τα παιδιά τους.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται και πλέον στους 2 εισαγγελείς καταθέτουν εργαζόμενοι σε δομές της Κιβωτού, αλλά και παιδιά – πρώην φιλοξενούμενοι που εισφέρουν σημαντικά στοιχεία στις έρευνες.

Τι ερευνάται από τις υπηρεσίες

  • Υπεξαίρεση
  • Ξέπλυμα μαύρου χρήματος
  • Προσωπικός πλουτισμός
  • Κατάχρηση
  • Πλαστών οικονομικών
  • Απόκρυψη εισοδημάτων