Κιβωτός του Κόσμου: «Είχαν χτυπήσει το παιδί μου – Δεν τα τάιζαν» – Νέες αποκαλύψεις

Η μία μετά την άλλη έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι σοβαρές καταγγελίες για την “Κιβωτό του Κόσμου“, με πολλούς να εκτιμούν πως το “κουβάρι” μόλις άρχισε να ξετυλίγεται.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Alpha προέβαλε μια νέα μαρτυρία μητέρας, που κατήγγειλε, ότι τα παιδιά της τα είχαν χτυπήσει και τους στερούσαν ακόμη και το φαγητό. “Έχω κάνει κι εγώ μήνυση για κακοποίηση. Είχανε χτυπήσει το ένα παιδί” είπε η γυναίκα και πρόσθεσε:

“Μου είχε πει ότι τον χτύπησαν στο κεφάλι και είχε αιμορραγία. Τον πήγανε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, για να το κρύψουνε όλο αυτό. Δεν έτρωγε καθόλου. Μία φορά την εβδομάδα. Μου έλεγε το παιδί, ότι δεν τα ταΐζουνε τέλος πάντων και είχε αδυνατίσει πάρα πολύ. Ενώ κατάφερα και έβγαλα δικαστική απόφαση, δεν με αφήνανε να δω τα παιδιά μου, με αποτέλεσμα ζήτησα τη βοήθεια του Συνηγόρου του Πολίτη. Και δεν το κάνουνε μόνο στα δικά μου τα παιδιά”.

“Προσπαθούσαν απλά να απομακρύνουν τους γονείς από τα παιδιά. Φανταστείτε δηλαδή τι μπορούν να φθάσουν να κάνουν, από τι στιγμή που δουν πως κάποιος μίλησε, γιατί εμένα με είχαν απειλήσει πάρα πολλές φορές. Έχω απευθυνθεί σε ψυχολόγους, γιατί καταλαβαίνετε ότι όλο αυτό ήταν πολύ δύσκολο που βιώσανε, οπότε έχω ζητήσει τη βοήθεια ψυχολόγων, γιατί δεν θέλω να τραυματιστεί η ψυχολογία των παιδιών” σημειώνει η καταγγέλλουσα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με καταγγελία μητέρας στο DEBATER, στη δομή που διέθετε η “Κιβωτός του Κόσμου” στον Βόλο, “παιδαγωγοί” του ιδρύματος χρησιμοποιούσαν μεσαιωνικές πρακτικές για να συνετίσουν τα άτακτα παιδιά καθώς προκειμένου να τιμωρήσουν φέρεται να τα κλείδωναν σε ένα κλουβί χωρίς νερό και φαγητό για ημέρες.

Έως τώρα, οι καταθέσεις – καταγγελίες στο Ανηλίκων είναι τρεις:

-Ο 19χρονος σήμερα, που φέρεται να κατήγγειλε στο Ανηλίκων αλλά και στον Συνήγορο του Πολίτη ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικος από πολύ υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου.

-Ένας 16χρονος ο οποίος υποστηρίζει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της σεξουαλικής κακοποίησης του 19χρονου από το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος.

-Ένας εργαζόμενος στη δομή που γνώριζε (ή και είχε δει) περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

Πάντως, οι σοβαρές καταγγελίες δεν “αγγίζουν” μόνο εργαζομένους στις δομές της ΜΚΟ, αλλά και ιδρυτικά στελέχη, δηλαδή πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας.