Κιβωτός του Κόσμου: Τα ακίνητα – «φιλέτα» και οι «φουσκωμένοι» τραπεζικοί λογαριασμοί

Τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” δεν έχουν τέλος, με τις αρχές να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε δομές της Οργάνωσης, με 15 άτομα να βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών.

Στο μεταξύ αποκαλύπτονται και δωρεές πολυτελών ακινήτων στη ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Live News”, από τα πρώτα στοιχεία των οικονομικών ελέγχων, φαίνεται ότι ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα φαίνεται ότι είχαν κοινό τραπεζικό λογαριασμό 130.000 ευρώ.

Οι δωρεές εκατομμυρίων

Εκτός από τους κρυφούς λογαριασμούς και τις θυρίδες, εντύπωση προκαλεί και η μεγάλη ακίνητη περιουσία τόσο της Οργάνωσης όσο και του πρώην ΔΣ.

Όπως παρουσιάζει το Mega, τα ακίνητα της “Κιβωτού” τα οποία έχουν δωριστεί στην Οργάνωση βρίσκονται σε:

Ανοιξη

Διονύσου

Αγία Παρασκευή

ΠαγκράτιΓλυφάδα

Πετρούπολη

Ζεφύρι

Ηλιούπολη

Νίκαια

Πεύκη

Νέα Ιωνία

Σύμφωνα με την εκπομπή, πρόκειται για ακίνητα – “φιλέτα” εμπορικής αξίας από 200.000 έως και 1.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το ακίνητο στην Άνοιξη Διονύσου είναι μια μεζονέτα αξίας 600.000 €. Στην Αγία Παρασκευή, η Οργάνωση διαθέτει, μετά από δωρεά, τρία διαμερίσματα, δύο αποθήκες και δύο θέσεις πάρκινγκ, με εμπορική αξία 550.000 €.

Στο Παγκράτι έχουν δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα με εμπορική αξία 230.000 €, ενώ στη Γλυφάδα ένα διαμέρισμα με εμπορική αξία 200.000 €.

Η Οργάνωση έχει ακίνητα και στην Περιφέρεια και σε νησιά.

Στη Χίο, η “Κιβωτός” διαθέτει οικόπεδο 2.372 τ.μ. με αξία 400.000 €.

Στη Θεσσαλονίκη στο Νέο Ρύσιο, έχουν μεζονέτα 303 τ.μ. με αξία 1.000.000 €.

Από κόσκινο οι δομές της “Κιβωτού”

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές περνάνε από κόσκινο τη δομή της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” στον Βόλο, με την Εισαγγελία του Βόλου να βρίσκεται σε επαφή με τις δικαστικές αρχές άλλων πόλεων όπου αναπτύσσονται δομές και θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στις δομές της Καλαμάτας, της Χίου και τον Ιωαννίνων, με την αστυνομία να έχει προχωρήσει ήδη στη σύλληψη της υπεύθυνης της δομής στην Καλαμάτα. Στο συρτάρι του γραφείου της βρέθηκε όπλο.

-Ad-