ΚΚΕ: Απαράδεκτη η κυβερνητική μεθόδευση που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου

«Η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την απαίτηση των νησιωτών, προχωρά τον επικίνδυνο σχεδιασμό της για τη δημιουργία νέων ελεγχόμενων-κλειστών hotspot, καταδικάζοντας τα νησιά του Αιγαίου να γίνουν οι μόνιμες μεγάλες φυλακές της ΕΕ, εγκλωβίζοντας εκεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Η μεθόδευσή της είναι απαράδεκτη. Προχωρά με το “αποφασίζουμε και διατάζουμε”, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κι επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ «για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις για τη δημιουργία κλειστών hot spot στα νησιά του Αιγαίου.

«Οι δικαιολογίες, που επικαλείται, αντιστρέφουν πλήρως την πραγματικότητα. Για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στα νησιά που έχουν hotspot, την ευθύνη έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον και οι δύο αποδέχονται τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τον κανονισμό του Δουβλίνου.

Ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σε άθλιες συνθήκες, δημιουργεί προβλήματα στα νησιά, αλλά και στους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Επίσης η καταστολή σε βάρος προσφύγων-μεταναστών, καθώς και η ανοχή της κυβέρνησης στη δράση ακροδεξιών ομάδων, οξύνει την κατάσταση και δημιουργεί εντάσεις στα νησιά» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση, χωρίς ντροπή, λέει ότι έχει άλλη πολιτική από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, στην πράξη όμως συνεχίζει την υλοποίηση των ίδιων κατευθύνσεων που καθορίζει η πολιτική της ΕΕ. Ο πυρήνας αυτής της πολιτικής προϋποθέτει τα νησιά να είναι ο κύριος χώρος εγκλωβισμού των προσφύγων-μεταναστών, προκειμένου ο μεγαλύτερος όγκος από αυτούς να αναγκάζεται να αποδεχθεί την επαναπροώθησή του σε χώρες, όπου μαίνονται οι φλόγες των πολέμων και των επεμβάσεων. Επίσης και οι δυο συμφωνούν με την εμπλοκή και χρηματοδότηση των ΜΚΟ, ενώ τα όσα ισχυρίζονται περί ελέγχου και εξορθολογισμού τους είναι εντελώς παραπλανητικά» σημειώνει το ΚΚΕ.

Αναφέρει ακόμα ότι «η δημιουργία και νέων κέντρων δε σημαίνει ότι θα κλείσουν τα hotspot που υπάρχουν, παρά και ενάντια σε όσα κατά καιρούς ισχυρίζεται η κυβέρνηση» προσθέτοντας «ακόμα, η θέση της για ενίσχυση της αποτροπής στα σύνορα, όπως με το αίσχος του φράγματος, δεν σημαίνει τίποτα άλλο από αύξηση των πνιγμένων παιδιών, των προσφύγων και μεταναστών, καθώς οι αιτίες που δημιουργούν τις μεγάλες προσφυγικές ροές παραμένουν και ενισχύονται, εφόσον η κυβέρνηση της ΝΔ -όπως και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ- ενισχύει την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια και επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ».

Το ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, καλεί το λαό των νησιών «να απαντήσει στη νέα πρόκληση, εμμένοντας και δυναμώνοντας την απαίτησή του για απεγκλωβισμό εδώ και τώρα όλων των προσφύγων και μεταναστών, για να κλείσουν τα hotspot που ήδη υπάρχουν, να μη δημιουργηθεί κανένα νέο στρατόπεδο πολύχρονου εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αθήνα: Σοκάρει η περιγραφή γυναίκας που έπεσε θύμα του οδηγού ταξί
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αστυνομικός της Βουλής: Σε 10 ημέρες η σύζυγός του αναμένεται να φέρει στη ζωή το έκτο της μωρό
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Δένδιας: Οι νατοϊκές ασκήσεις σχεδιάζονται με απόλυτο σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα, δεν συγχωρείται άλλη προσέγγιση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αναδρομικά: Πάγο στην επιστροφή των δώρων για τους συνταξιούχους βάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στα ύψη οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη – Πού οφείλεται η αύξηση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σερβία: Συλλήψεις 15 υπόπτων για διαφθορά μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της πόλης Ομπρένοβατς
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στη φυλακή για το στυγερό έγκλημα η 34χρονη στην Πιερία – Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πιερία: Πως η 34χρονη περιέγραψε την δολοφονία του 58χρονου – «Τον έδεσα σε χαλί και τον μετέφερα στην αυλή για τον θάψω»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σύλληψη τριών ατόμων στα Καμίνια για κατοχή ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Αμοργός λόγω των σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025